Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."


A legújabb fejlemény: 2012.11.14!!

A Klubrádió tönkreveri a bíróságon a Médiatanácsot

A bíróság szerdán első fokon újra kimondta, hogy a Klubrádió nyerte el a 92,9-es közösségi, tehát ingyenes frekvenciát - számolt be honlapján a rádió. Ebben a perben már három jogerős döntés született, de azt a Médiatanács nem hajtja végre - értékelt a döntés után a rádióállomás elnök-vezérigazgatója. A Klubrádiónak adott igazat a bíróság első fokon abban a megismételt eljárásban, amelyet a 92,9-es rádiófrekvencia használatáért indított a rádiócsatorna.

http://tinyurl.com/c4cvcpd

The clubbing of Klubradio

By Lydia Gall  -  22.08.2012 / 06:00 CET

A clampdown on a leading independent radio station shows that Hungary has no intention of heeding EU calls to improve media freedom.

In most EU countries, it would be reasonable to expect a state agency that has been handed a clear court order to comply. Not so in Hungary, where a media regulator has ignored binding court decisions in its licensing dispute with a leading independent radio station.

http://tinyurl.com/bsuxg2z

A Google fordítóval fordított szöveg:

Az összejövetel a Klubrádió ( A Klubrádió agyonverése)
A szigorítások egy vezető, független rádióadó azt mutatja, hogy Magyarországnak nem áll szándékában hallgatott EU felszólítja, hogy javítsa a média szabadságát.


A legtöbb uniós országban, ésszerű lenne elvárni egy állami ügynökség, amely már hozott egyértelmű bírósági való megfelelés érdekében. Nem így Magyarországon, ahol a média szabályozó figyelmen kívül hagyta kötelező bírósági határozatok az engedélyezési vitában egy vezető, független rádióállomást.


A folyamatos harc a Klubrádió, és erőfeszítéseit a médiahatóság, hogy elhallgattassa azt mutatja egyértelműen a fenyegetés a média szabadsága és a jogállamiság ma Magyarországon. Ez is mutatja, hogy miért az EU-nak szigorítják a gerinc biztosítottakkal bonyolítandó ügyletei során a konzervatív Fidesz-kormány.
Klubrádió, a világ egyik vezető független rádióállomás, harcol két különálló jogi csatát a médiahatóság, hogy maradjon a levegőben. Bár technikailag bonyolult és néha zavaró még a közvetlenül érintettek, az egyik esetben magában foglalja a pályázati eljárást az engedély sugárzott Klubrádió aktuális frekvencia és a többi aggodalmait érvényességének közötti szerződés Klubrádió és a régi médiát szabályozó egy másik frekvenciát.
Mindkét esetben a bíróságok javára döntött a Klubrádió, amely kötelezi a médiahatóság az első esetben kell mondani ezt a Klubrádió nyerte a pályázat, míg a második esetben a szerződés aláírására a másik frekvenciát.


A Média Hatóság nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta a bírósági határozatok. A hatóság idézi, mint hamis okból, mint az állomás nem írja alá az üres oldalakat a pályázatok. Augusztus 15-én, ahelyett, hogy megfelelő a bíróság ítéletét, és kimondó Klubrádió nyerte a tender, a hatóság megsemmisítette a teljes pályázati folyamatot, és azt mondta, hogy kezdje újra a semmiből.
Az a tény, hogy a médiahatóság egyszerűen figyelmen kívül hagyja a bírósági határozatok beszél kötetek a média klíma Magyarországon. Nehéz elkerülni a következtetést, hogy egyetlen célja a médiahatóság annak kezelése a pályázati folyamat, hogy megakadályozza Klubrádió megszerezze az engedélyt, és végül, hogy az állomást le a levegő. Ez is azt mutatja, hogy zavaró semmibe a jogállamiságot.

Ez aligha meglepő egy olyan országban, ahol a Fidesz-kormány, egy szuper-többség a parlamentben, már gondoskodott arról, hogy a támogatói irányítják a médiát szabályozó és ha a kritikus hangokat a média szívesen.

Baloldali napilap beszámol hasonló nehézségek a működési szabadon.
idézet
A kormány azon erőfeszítéseit, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat nem korlátozódnak a Klubrádió. Baloldali napilap beszámol hasonló nehézségek a működési szabadon. Ezek az újságok panaszkodnak, hogy már megakadályozta abban, hogy ugyanabban az állapotban, hogy a támogatások jobb hajló papírokat kap. És azt mondják, hogy néhány magán vállalkozások vonakodnak hirdetéseket a baloldali papírok való félelem, hogy kimaradnak lédús állami szerződések, azzal az eredménnyel, hogy a hirdetési bevételek is gyorsan csökkent.


Riporterek és az újságírók az állami televízió, amely nagyrészt a kormány által ellenőrzött, azt mondta, hogy a Human Rights Watch azt mondják nekik, hogy mi, hogy számoljanak be, és hogyan, és hogy azok, akik nem a sorba kockáztatják, hogy elveszítik állásukat. Tény, hogy több száz újságíróknak közszolgálati televízió már kirúgták óta 2011. A műsorszolgáltató azt állítja, hogy ez egyszerűen szerkezetátalakítás miatt. Ez a magyarázat gyűrűk üreges, amikor megtudja, hogy sok a riporterek, akik elvesztették a munkahelyüket is vokális kritikusa az anti-press szabadság éghajlat.


Tágabb összefüggésben Magyarország lefelé csúszó emberi jogok, a Klubrádió saga a nagyon látható a jéghegy csúcsa. Valóban, az elmúlt két évben a kormány úgy tűnik, hogy már foglalt szétszerelés ellen védő túlzott állami hatalom oly módon, hogy veszélyeztetik az emberi jogokat. Amellett, hogy a média szigorítások, a kormány beavatkozott az igazságszolgáltatás függetlensége, hozott diszkriminatív rendelkezéseket az új alkotmány többek között a jogszabályok és lecsupaszított száz vallási csoportok jogi státuszát.


Az Európai Bizottság a digitális menetrend, Neelie Kroes, ígérte az uniós fellépés, ha Magyarország nem tesz lépéseket, hogy javítsa a sajtószabadságot, és meghallgatni a tanácsát az EU és az Európa Tanácsnak. Eljött az idő.


A tevékenysége augusztus 15-én, a médiahatóság Bebizonyosodott újra, hogy Magyarországnak nem áll szándékában felelniük az európai emberi jogi normákat, illetve megőrzése szabadságát független média. Magyarország az intézkedések olyan egyértelmű megsértésével az értékeket, amelyeken az Európai Unió alapul.


A Bizottság intézkedéseket kezdeményez Magyarország ellen 7. cikke értelmében az EU-Szerződés a szalag, hogy a szavazati jogok, ha az egyértelmű veszélye megsértése közös értékek az Európai Unió.

Lydia Gall a Balkán és Kelet-Európa kutatója Human Rights Watch.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 77
Heti: 148
Havi: 2 725
Össz.: 367 888

Látogatottság növelés
Oldal: A Klubrádió szétverése
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »