Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

2014.04.06.  A SZERKESZTŐ HATÁROZATLAN IDEJŰ SZABADSÁGOT VESZ KI!

László Róbert az új választási rendszerről

Erre kell vigyázni a szavazófülkében

Vasárnap vizsgázik a nagy műgonddal előkészített új választási rendszer és szinte megjósolható, hogy a voksolást és az eredményhirdetést óvások, panaszok, feljelentések áradata követi. Maga a kampány hivatalosan a választás napján is folytatódik. És (le)vizsgáznak a két hónapos gyorsmenetben előállított biznisz, vagy kamupártok. Mire számíthat (és mire vigyázzon?) a megviselt idegzetű, kampányoktól elgyötört szavazó? László Róbertet, a Political Capital választási szakértőjét kérdeztük.

http://tinyurl.com/ln7jzme

Pitiáner fideszes húzás

Rendőrautó védi a Bajnaiék köré húzott kordont

Váratlanul építési területté nyilvánította a VII. kerület az Együtt-PM vasárnapi eredményvárójának helyszínét a Madách téren. Az Együtt-PM már hetekkel korábban bejelentette, és nyilvánosan is meghirdette, hogy a Madách tér egyik kávézójában és a kávézó előtti köztéren várja majd a választások eredményét.

http://tinyurl.com/kcecrqd

Felelevenítette pártja 2002-es választási vereségét

Orbán lekommunistázta baloldali ellenfeleit

Szavazzanak nekünk még négy év bizalmat! – kérte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az országgyűlési választást megelőző napon Debrecenben, a Kossuth téren összegyűlt több ezer ember előtt. A Fidesz elnöke beszédében úgy fogalmazott: a vasárnapi szavazáson „a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is! Fel, győzelemre!”

http://tinyurl.com/kv9vxcl

A baloldali ellenzék uniós nagyköveteknél kifogásolja az ATV megbüntetését

A baloldali ellenzék pártjai az uniós nagykövetekhez írt levélben kifogásolják, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megbírságolta az ATV-t – erről közös közleményükben tájékoztatták szombaton az MTI-t.

http://tinyurl.com/mxsny6c

Fazekas Csaba: Csak rajtunk múlik

Le kell váltani a Fideszt!

A történész, a Galamus.hu internetes közéleti fórum publicistája úgy véli: ha Orbán Viktor április 6-án, most vasárnap újabb négy évet kap, Magyarországon megszilárdul és kiteljesedhet egy önkény típusú rendszer. Azt is mondja: a kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség erősebb, mint ahogyan azt a közvélemény-kutatások jelzik. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.

http://tinyurl.com/na73gq7

Lapszemle

„Orbán a problémát nem megoldotta, hanem elhallgatta”

„Az ellentmondást nem tűrő kormányfő nagy valószínűséggel a harmadik ciklusát fogja megkezdeni a vasárnapi választások után” – írja a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lap Orbán Viktor nem visel el vereséget című írásában. A szerző kiemeli: a 2010-es választási siker Orbán számára „személyes győzelem” volt. De az ekkor tartott „populista” választási beszédének ígéretei hamar köddé váltak. „Magyarország mély gazdasági- és pénzügyi válságba került, leértékelődött a forint, az árak és a kamatok az egekbe emelkedtek”.

http://tinyurl.com/m59jebc

Dési János a rendezetlen rezgőmozgású politikusokról

A kuss nem hatékony

Szubjektív politikushatározót írt a közélet negyvennyolc meghatározó politikusáról. Dési János azt mondja: a különleges életutakból kikerekedik az elmúlt huszonöt év politikatörténete. Szóba kerül a „mokány Neander-völgyi”, a „nagyúr”, de a „jó fej” is. Az újságírót LAMPÉ ÁGNES kérdezte.

http://tinyurl.com/m6vdft8

Hallgatott a közmédia Rogán-ügyben

Az Együtt-PM tiltakozott a közmédia cenzúrája ellen

Az Együtt-PM aktivistái a sajtótájékoztató alatt leragasztott szájjal és „Tiltakozunk a cenzúra ellen!” feliratú táblákkal demonstráltak a Magyar Távirati Iroda Naphegy téri épülete előtt.

http://tinyurl.com/n427oma

NVI: Az utolsó 24 órában több mint 30 ezren jelentkeztek át

Az utolsó két órában tízpercenként 3-4 ezer átjelentkezési kérelem érkezett be online a választási irodához.

http://tinyurl.com/moz384d

Dr. Mucsi

Utolsó pillanat

Bár szélsőségesen szabadelvű barátaim vitatják, hogy bizonyos falvakban jótékony hatása van az élénkebb rendőri jelenlétnek vagy a helyiek önerőből szerveződő figyelőszolgálatának, én ezt helyesnek tartom. Viszont feketébe öltözött, katonasapkás, bakancsos majomparádék „bűnmegelőző járőrözése” maga a bornírt fenyegetés, megfélemlítés, provokáció.

http://tinyurl.com/o2nm6mp

Kasza László

Tessék meggondolni!

Vasárnap választás lesz Magyarországon. Az állampolgár a parlamenti demokrácia eszközével, szavazócédulával jelöli meg, hogy milyen kormányt akar. Választ az ajánlatból. A lista nem csak bőséges, különös is. Szereplői többségéről az átlagválasztó semmit sem tud. Soha nem hallott róluk. Programjukat nem ismeri. Leginkább azért nem, mert nincs. Kamupártok. A kétharmados kormány új választási törvényének termékei. Ez teszi lehetővé, hogy az ismert politikai pártok mellett társadalmi csoportok, irányzatok is felkerüljenek akár az országos választási listára. Taglétszámuk gyakran egy baráti körre szorítkozik. Sokszor az az ember érzése, hogy kocsmai törzsasztalok tagjai heccből indultak semmitmondó névvel (A Haza Nem Eladó Mozgalom, Magyar Cselekvő Párt, Új Dimenzió Párt, Elégedet

lenek Pártja stb.).

Tehát ha Orbánt választjuk, erre a kultúrpolitikára szavazunk.

Tehát ha Orbánt választjuk, a parlamenti demokrácia felszámolására szavazunk.

Tehát aki vasárnap Orbánt választja, a kritikus értelmiség félreállítására, a parlamenti demokrácia és a többpártrendszer felszámolására, az egypártrendszer bevezetésére szavaz.

Orbán négy év alatt bebizonyította, hogy megtartja a szavát.
Tessék meggondolni!

http://tinyurl.com/l5motf8

Így fizetjük meg a rezsicsökkentés árát

A kormány 9 milliárd forintot csoportosított át a regionális vízközműtársaságok finanszírozása érdekében – írja a Napi Gazdaság, a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre hivatkozva.

http://tinyurl.com/nbbdjwf

Fazekas Csaba: Csak rajtunk múlik

Le kell váltani a Fideszt!

A történész, a Galamus.hu internetes közéleti fórum publicistája úgy véli: ha Orbán Viktor április 6-án, most vasárnap újabb négy évet kap, Magyarországon megszilárdul és kiteljesedhet egy önkény típusú rendszer. Azt is mondja: a kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség erősebb, mint ahogyan azt a közvélemény-kutatások jelzik. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.

http://tinyurl.com/na73gq7

Kampány

Bajnai szórja a poénokat

A Facebookon és a Tumblr-en osztja a vizuális gegeket a volt kormányfő. Egyebek mellett betyárnak és Sherlock Holmes-nak photoshoppolták.

http://tinyurl.com/o2xjh6o

Az Orbán-rendszer négy éve 4.

Kísértetjárás

Orbán Viktor és kormánya az első perctől görcsös erőfeszítéseket tesz arra, hogy megszerezze a lelkek feletti uralmat, a szimbólumok világában is érvényesítse sajátos történelem- és létszemléletét. Ehhez el kell foglalni az utcákat, a tereket, a színházakat, a történelemkönyveket. Sorozatunk záró részében a rezsim ideológiai arculatát rajzolja meg BUJÁK ATTILA.

http://tinyurl.com/nwz848v

Rabszolgaként tartják a román vendégmunkásokat Mórahalmon

„Próbáljuk azt elérni, hogy minél kevesebbet jelenlenek meg közterületen. Hogyha megjelennek ezek a munkavállalók közterületen, akkor mi begyűjtjük őket és elszállítjuk haza. (...) Nagyon nagyon nem szeretjük azt ha gyerekek vannak velük, őket igyekszünk azonnal gyámhatósággal hazatoloncoltatni ... kizárólag csak azokat az elemeket hagyni itt a rendszeren belül, akik a legális munkavállalás eszközeinek megfelelnek.” Ezek egy fideszes országgyűlési képviselő szavai a helyi román vendégmunkásokról. Egy LMP-s politikus föltett a YouTube-ra egy hangfelvételt, amelyen Mórahalom fideszes polgármestere (egyben parlamenti képviselője) beszél – és döbbenetes dolgokat mond a gyakorlatilag rabszolgaként tartott vendégmunkásokról.

http://tinyurl.com/q3f2wex

A magyar kormányfőn röhög Amerika

Az Orbán Rt. fővárosa Felcsút

Elkeseredett magyarországi kampányról ír pénteki számában a Financial Times európai kiadása. A felcsúti stadion témája köré felépítve közöl választási elemzést a The Guardian. Ugyancsak Felcsúttal, az Orbán Rt. központi elemével foglalkozik cikkében a New York Times is. Nemzetközi sajtószemle.

http://tinyurl.com/nsj5fbn

Ígéretek

Fidesz: Ha nyerünk, folytatódik a rezsicsökkentés

Ha a Fidesz-KDNP nyeri a vasárnapi országgyűlési választást, folytatódik a rezsicsökkentés – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz szakpolitikusa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

http://tinyurl.com/phs8y67

Választás 2014

Menekültek a szoci képviselő elől az illegális szórólapterjesztők

Három fiatalember a VIII. és a IX. kerületben Pál Tibor országgyűlési képviselőt gyalázó szórólapokat helyezett el a házak postaládáiban. A politikus személyesen szeretett volna elkérni tőlük egy példányt, de a férfiak a metróba menekültek, hátrahagyva több ezer szórólapot és a környék összes házának kapukódját.

http://tinyurl.com/nlqfcqy

Pasa Park

Puskás András V. kerületi alpolgármester reagálása írásunkra

Az V. kerületi önkormányzat sajtóosztályán keresztül Puskás András alpolgármester ma közleményben reagált tegnap megjelent „Rogán helyettese is tulajdonos a Pasa Parkban” című cikkünkre.

http://tinyurl.com/na3h3qa

Lakcím szerint

Választás: ma lejár az átjelentkezés határideje

Péntek délután 16 órakor lejár az átjelentkezési kérelmek benyújtására rendelkezésre álló idő: aki eddig nem nyújtja be kérelmét a lakóhelye szerinti jegyzőhöz, az nem szavazhat a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a lakóhelyétől eltérő településen.

http://tinyurl.com/q3clogm

Kiállt vitázni Mesterházyval egy kormánypárti

Egy fideszes, akiről Orbán példát vehetne

"Szentendrén a Fidesz önkormányzati képviselője kijött hozzánk, hogy vitatkozzon velem. Sok érve ugyan nem volt, de legalább megpróbálta.
Orbán Viktor példát vehetne róla..." – írta csütörtökön a Facebookon Mesterházy Attila. A politikus a következő fotót csatolta a bejegyzés mellé.

http://tinyurl.com/nosn9hx

Nagyüzem

A Jogtár adatai szerint rekordot döntött a kormányzati jogalkotás idén

Soha még annyi kormányrendelet nem született március végéig, mint idén – közölte a Wolters Kluwer Kft. az MTI-vel, az általa üzemeltetett Jogtár adataira hivatkozva.

http://tinyurl.com/nr7mefg

Csúnya összefüggések – Ezzel is a Fidesz jár jól

A kormányváltók esélyeit rontják a tömeges átjelentkezések

2014. február 1-től az országban mindenhol csökkent a lakónépesség, kivéve 11 választókerületet. Ezek közül 10-ben a Kormányváltó erők az esélyesek. A képen látható adatok az NVI-től közérdekű adatkérés során bekért, hivatalos népességszámon alapulnak. Egyes választókerületekbe a 15 nap alatt 700-800 fő is beköltözött.

http://tinyurl.com/onubs62

Használtruha is lesz

Gátlástalanul: gulyást és csokit oszt a Fidesz április 6-án

Az alábbi fotót Bod Tamás újságíró, a kormányváltók gyulai jelöltje osztotta meg Facebook-oldalán. No komment.

http://tinyurl.com/p2sc7oq

Vértes András: Társadalmi béke nélkül nincs gazdasági kibontakozás

Magyarország rosszul teljesít

A GKI Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke úgy véli: ma lényegében senkinek sincs biztonságban a tulajdona Magyarországon. Arról is beszél a közgazdász a 168 Órának: ha így megy tovább, hazánk tíz év múlva Románia mögött kullog majd. SÁGHY ERNA interjúja.

http://tinyurl.com/panph9f

Hatályba lépett

NGM: Péntektől lehet adni a dolgozóknak az 5 milliót lakáshitel törlesztésre

Hatályba lépett pénteken az a miniszteri rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a cégek 5 millió forintig adó- és járulékmentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel pénteken.

http://tinyurl.com/nkehpfa

Büntetés

GVH: 100 milliós bírság a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft.-nek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. megtévesztette a fogyasztókat a különböző érmék értékesítését népszerűsítő kampányában, ezért 100 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

http://tinyurl.com/qd2f4yv

Aszály

Tovább drágulhat a cukor a világpiacon

Az elmúlt két hónapban mintegy 15 százalékkal drágult a cukor, és további áremelkedést vetít előre a világ cukortermelésének több mint egynegyedét adó Brazíliát sújtó aszályos időjárás, valamint a második legnagyobb cukorexportőr Thaiföld politikai feszültségei miatt várható kínálatcsökkenés – közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.

http://tinyurl.com/p7mdqeh

Dr. Mucsi

Utolsó pillanat

Bár szélsőségesen szabadelvű barátaim vitatják, hogy bizonyos falvakban jótékony hatása van az élénkebb rendőri jelenlétnek vagy a helyiek önerőből szerveződő figyelőszolgálatának, én ezt helyesnek tartom. Viszont feketébe öltözött, katonasapkás, bakancsos majomparádék „bűnmegelőző járőrözése” maga a bornírt fenyegetés, megfélemlítés, provokáció.

http://tinyurl.com/o2nm6mp

Hogy mi van?

Orbán elment Putyin jelmezbáljára

Azt állítja Orbán Viktor
(a Fidesz Hősök terén tartott választási nagygyűlésén), hogy „mi, akik ma itt vagyunk, soha nem adtuk fel”, és 2010-ben „csináltunk egy alkotmányos forradalmat. Világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát.”

http://tinyurl.com/pr9dulv

A többségnek elege van

Még fél a nép

A Népszabadság kérdésére, hogy miért fogják jó eséllyel újraválasztani a kormányt, Ferge Zsuzsa és Bass László úgy válaszolt, azért, mert az új demagógiának sikerült az emberekkel elhitetnie azt, aminek az ellenkezőjét tapasztalják. Ami van, azt már megszokták, és a bizonytalanságtól jobban tartanak, mint „a jelen gonosztól”. A Hamlet-idézetet én tettem hozzá. Ezt viszont a kiváló szociológusok: „A félelem teszi lojálissá őket.”
Valószínűsíthető diagnózis, és rendkívül lesújtó.

http://tinyurl.com/qeg38vq

Használtruha is lesz

Gátlástalanul: gulyást és csokit oszt a Fidesz április 6-án

Az alábbi fotót Bod Tamás újságíró, a kormányváltók gyulai jelöltje osztotta meg Facebook-oldalán. No komment.

http://tinyurl.com/p2sc7oq

Puskás András 76 millió forinttal tartozik egy magánszemélynek

Rogán helyettese is tulajdonos a Pasa Parkban

Puskás András, az V. kerület alpolgármestere 76 millió forinttal tartozik egy magánszemélynek, mióta 2012-ben megszabadult tetemes svájci frankhitelétől. Rogán Antal helyettesét – vagyonnyilatkozatai szerint – az óriás adósság sem akadályozta meg abban, hogy 2012-ben megvegye azt az Audi S3-ast, amit addig használt – írja az Index.

http://tinyurl.com/qbb3yhn

Krémer Balázs: A rendszer fenntarthatatlan

Robbanásveszély?

A szociológus két éve írta a Beszélőben: „A dolgok így nem mehetnek tovább sokáig, nagyjából egyértelmű az Orbán-rezsim, a Fidesz-kormány válsága.” Akkor úgy látta, az ország és a gazdaság az összeomlás felé halad: „Orbán rendszere szétesett, nincs többé esély azt legitim módon, erőszak nélkül összetartani.” Ugyanakkor bizakodott: „Egy erősödő, demokratikus elköteleződésű összefogás törekvései rajzolódnak ki.” A 168 Órának most arról beszél: néhány nappal az országgyűlési választás előtt is tartja állításait. NEJ GYÖRGY interjúja.

http://tinyurl.com/qfccllh

Lendvai Ildikó reagálása

Rogán vagyonnyilatkozata a jereváni rádióban

Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az alábbi nyilatkozatot juttatta el honlapunkhoz.

http://tinyurl.com/ogwmgnn

Milliókat költöttek egy mobil miatt

Telefont loptak Orbán Ráhel esküvőjén, a rendőrség DNS-mintákat is vett

Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén elloptak egy mobiltelefont. A Nemzeti Nyomozó Iroda az eseményen dolgozó személyzet valamennyi tagját kihallgatta, sőt nyomásgyakorlást is alkalmazva rávették a tanúkat arra, hogy vehessenek tőlük DNS-mintát, írja a HVG.hu.

http://tinyurl.com/ofw2o9z

Fazekas Csaba: Csak rajtunk múlik

Le kell váltani a Fideszt!

A történész, a Galamus.h- internetes közéleti fórum publicistája úgy véli: ha Orbán Viktor április 6-án, most vasárnap újabb négy évet kap, Magyarországon megszilárdul és kiteljesedhet egy önkény típusú rendszer. Azt is mondja: a kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség erősebb, mint ahogyan azt a közvélemény-kutatások jelzik. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.

http://tinyurl.com/na73gq7

Kormányváltás 2014 feliratú molinót lógattak le a falon

Átvágás: félkészen adta át a Várbazárt Orbán a választás előtt

Tegnap még vakoltak, festettek, paravánokkal és nejlonnal takarták el a még el nem készült területeket, hogy ma Orbán Viktor miniszterelnök ünnepélyesen átadhassa a felújított Várbazárt. 24 órával az átadás előtt kívülről megnéztük, hogyan készültek az építők: igazi Potemkin-falu hangulata volt. Az ünnepség elején, a miniszterelnök beszéde alatt is látható volt egy Kormányváltás 2014 feliratú molinó, amelyet a Mária anya-szobor mellől lógattak le a várfalon.

http://tinyurl.com/pz4j2tr

Kiállítás a szabad művészetért és a szabad gondolkodásért

Visszakézből a szélsőjobbnak

Mai őrült közéleti viszonyainkról, stílszerűen, április 1-jén szervezett kiállításmegnyitót a MÜSZI-ben tizenkét független képzőművész. Nem tartoznak közös alkotói körbe, csupán egyetlen alkalomra álltak össze, hogy együtt tiltakozzanak a művészi szabadságot fenyegető politikai nyomás és az erősödő szélsőjobb ellen. A Van képünk hozzá című tárlatot messze nem áprilisi tréfának szánják. Művészeti demonstrációjukkal reagálnak arra a botrányra is, ami nemrég a Kocka nevű pesti szórakozóhelyen történt. SÁNDOR ZSUZSANNA írása.

http://tinyurl.com/pm3ef3a

Siófok

Schiffer András feljelentést tesz a siófoki hangfelvételek miatt

A Nyugat.hu kedden hozott nyilvánosságra két hangfelvételt, amiken állítólag két fideszes politikus, Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály, a térség parlamenti képviselője beszélgetnek.
Az egyik felvétel tanúsága szerint a két állítólagos politikus arról beszélt telefonon, hogy előre tudni lehet, hogy a Közgép fogja nyerni az egyik helyi közbeszerzést, és hogy Simicska cége be is fog szállni később a kampányba. A másik beszélgetésen pedig arról van szó, hogy direkt áll a helyi kórház felújítása, mert a Fidesz-közeli cégek ezzel is pénzt keresnek.

http://tinyurl.com/oo9luzu

Rogán-saga

Átírt vagyonbevallások: mosakszik, fenyeget a Fidesz

A Fidesz-frakció szerint Rogán teraszai és tetőkertjei „a társasház osztatlan közös tulajdonába tartoznak, nem szerepelnek külön tulajdoni lapon. A frakcióvezető vagyonbevallása tehát pontos és törvényes.”

http://tinyurl.com/q6onlh7

Kormányváltók

Márciusi majális az Operánál

„Aki otthon marad, Orbánra szavaz, minden voks számít” – buzdították a bizonytalanokat a Kormányváltás szónokai az Andrássy úton összegyűlt tízezrek előtt. PUNGOR ANDRÁS riportja.

http://tinyurl.com/nasqofu

Rogán és Varga után most Potápi Árpád módosította a vagyonnyilatkozatát

Félnek a fideszesek a lebukástól: őszinteségi roham

Újabb fideszes politikus, Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere módosította a vagyonnyilatkozatát: a 2013-ban vásárolt építési telkének nagyságát javította 1266 négyzetméterről 3166 négyzetméterre, írta az Origo.

http://tinyurl.com/lkungb3

Neue Züricher Zeitung

Svájci vélemény: Orbánék politikája véráldozatot követelt

A vasárnapi választások várhatóan megerősítik tisztségében Orbán Viktort, aki az utóbbi négy évben mélyrehatóan átalakította az országot – írja a Neue Zürcher Zeitung. 2002-es veresége óta a politikus úgy gondolja, hogy csakis a Fidesznek van joga képviselni a magyarokat, a többiek, különösen a szocialisták „hazaárulók” és egy bukott rendszert testesítenek meg.

http://tinyurl.com/mxve2sr

A vízerő-hasznosítás helyzete Magyarországon

Mi folyik itt?

Az Energetikai Szakkollégium idei vitafóruma

A magyar vízerő-hasznosítás a rendszerváltás óta igen kényes kérdés szakmai és politikai körökben egyaránt. A Bős és Nagymaros közötti vízlépcső megépítését övező viták és eseménysorozatok következtében tabuvá vált téma még most, negyed évszázad elteltével is csak ritkán kerül felszínre.

http://tinyurl.com/owb4m6p

Dr. Mucsi

Utolsó pillanat

Bár szélsőségesen szabadelvű barátaim vitatják, hogy bizonyos falvakban jótékony hatása van az élénkebb rendőri jelenlétnek vagy a helyiek önerőből szerveződő figyelőszolgálatának, én ezt helyesnek tartom. Viszont feketébe öltözött, katonasapkás, bakancsos majomparádék „bűnmegelőző járőrözése” maga a bornírt fenyegetés, megfélemlítés, provokáció.

http://tinyurl.com/o2nm6mp

Hogy mi van?

Magasztos Kövér-szavak

Azt állítja Kövér László,
az Országgyűlés elnöke (a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában), hogy le kell számolni az európai értékközösség illúziójával, mert „az Európai Unió egy szűk, materiális érdekközösség, amiben bennünket az tart – saját nemzeti érdekeinket mérlegelve –, hogy olyan komoly, jelentős fejlesztési forrásokhoz jutottunk és jutunk hozzá a következő hét évben is, amelyek nélkül Magyarország nem tudna megállni a lábán, vagy legalábbis nem tudna fejlődni.”

http://tinyurl.com/qgpkj8a

Nem is járt a MagNet Bankban

Provokáció áldozata Simon?

Simon Gábornak nem volt bissau-guineai útlevele, és nem járt a MagNet Bankban sem, továbbá tagadta az ellene felhozott adócsalást, hiszen állítása szerint a külföldi számlán fellelt pénz nem a sajátja, annak csak vagyonkezelője volt – mondta Népszavának a volt politikus ügyvédje. Nagy István hozzátette: ügyfelét eddig csak az első, bécsi számlán talált 240 millió miatt gyanúsították meg. Elképzelhető, hogy a MagNet-es számlanyitással az időközben elhunyt – de „papíron” még gyanúsított – Welsz vagy megbízói gyanúba akarták keverni Simont.

http://tinyurl.com/n7yfycy

Rogán és Vargha után most Potapi Árpád módosította a vagyonnyilatkozatát

Félnek a fideszesek a lebukástól: őszinteségi roham

Újabb fideszes politikus, Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere módosította a vagyonnyilatkozatát: a 2013-ban vásárolt építési telkének nagyságát javította 1266 négyzetméterről 3166 négyzetméterre, írta az origo.

http://tinyurl.com/lkungb3

Neue Züricher Zeitung

Svájci vélemény: Orbánék politikája véráldozatot követelt

A vasárnapi választások várhatóan megerősítik tisztségében Orbán Viktort, aki az utóbbi négy évben mélyrehatóan átalakította az országot – írja a Neue Zürcher Zeitung. 2002-es veresége óta a politikus úgy gondolja, hogy csakis a Fidesznek van joga képviselni a magyarokat, a többiek, különösen a szocialisták „hazaárulók” és egy bukott rendszert testesítenek meg.

http://tinyurl.com/mxve2sr

Skizoid pszichopátia

Szálasi rendszerváltása

1944. március 19-én Horthy kormányzó különvonatáról, a Turánról egy létszám feletti utas is leszállt. Így érkezett meg dr. Edmund Veesenmayer, a birodalom új budapesti nagykövete, egyben a Führer teljhatalmú megbízottja. A helytartó.

http://tinyurl.com/m7rej7s

Beszélt a vagyonosodásáról

Lázár: a szocialisták irigyek Rogánra

Irigyek Rogán Antalra a Fidesz frakcióvezetőjének vagyonosodását és ingatlanszerzését firtató szocialisták – mondta a HírTV-nek Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Lázár szerint Rogán „teljes egészében, minden vagyonával” el tud számolni.

http://tinyurl.com/mgyx3e4

Kétszázezer üldözött – kétezer kényszerlakhelyen

Csillagbélyeges házak

Hetven éve, 1944. április 5-én lépett hatályba a rendelet, amely minden hat évnél idősebb, zsidónak nyilvánított magyar állampolgárt sárga csillag viselésére kötelezett. 1944. június 21-én a sárga csillag megjelent a közel 2000 budapesti ház kapuja fölött is, amelyeket a zsidók kényszerlakhelyéül jelöltek ki. A Nyitott Társadalom Intézet (OSA) Csillagos házak-programja a holokauszt-emlékév egyik legjelentősebb közösségi megmozdulásának ígérkezik: a nyilvánosság bevonásával dolgozzák fel e házak drámai történetét.

http://www.168ora.hu/itthon/csillagbelyeges-hazak-125347.html

Gyalázatos megállapodás és átverés

Jávor Benedek nyílt levele Lázár Jánoshoz Paks miatt

Jávor Benedek országgyűlési képviselő az alábbi nyílt levelet küldte a paksi szerződés aláírása kapcsán Lázár János államtitkárnak. Tisztelt Államtitkár Úr!
Ön a kettőnk februári atomvitáján nyilvánosan ígérete tett rá, hogy a kormány a parlament elé terjeszti a 3000 milliárdos paksi orosz devizahitelről szóló megállapodást, és a végső szót az Országgyűlés mondhatja ki. Ez az állítása éWeblap látogatottság számláló:

Mai: 84
Tegnapi: 77
Heti: 161
Havi: 2 738
Össz.: 367 901

Látogatottság növelés
Oldal: 168 óra
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »