Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

2014.04.06. A SZERKESZTŐ HATÁROZATLAN IDEJŰ SZABADSÁGOT VESZ KI!

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon

Budapest – A Magyar Távirati Iroda budapesti székháza előtt tüntetett az Együtt-PM szombaton a sajtószabadság mellett. Az Együtt-PM aktivistái ragasztószalaggal tapasztották le a szájukat, és „Tiltakozunk a cenzúra ellen” feliratú táblákat tartott a magasba. Hazudnak és csúsztatnak.

http://tinyurl.com/lnybgb9

Lepje meg szeretteit Orbán Viktor mellszoborral!

Ahogy a régi dakoták mondják: a hülyének is megéri.

Budapest – Praktikus és hasznos ajándékkal kedveskedhet azoknak, akik közel állnak az Ön szívéhez. Húsvétra, születésnapra, vagy de akár az unokaöcs ballagására is igen praktikus, személyre szóló szuvenír az Orbán Viktor mellszobor, és biztos lehet benne, hogy a megajándékozott élete végéig hálás lesz Önnek.

http://tinyurl.com/mdzlunt

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás

Budapest – Mesterházy Attila biztos a kormányváltók vasárnapi győzelmében, erről a baloldali összefogás pártjainak miniszterelnök-jelöltje a Népszabadságnak adott, szombaton megjelent interjújában beszélt. Egyértelműen kormányváltó hangulat van. Le fogjuk váltani a kormányt, mondta.

http://tinyurl.com/n82nu6x

Fotózza le a szavazatát!

Budapest – Bár hivatalosan törvénytelen a leadott szavazatról felvételt készíteni, a Fidesz nem arról ismert, hogy ilyen apróságokon fennakadna. Le kell fotózniuk ugyanis magukat a Fideszre adott szavazattal együtt az állami alkalmazottaknak – ez derült ki egymástól független forrásokból.

http://tinyurl.com/nj78b8g

Gyurcsány Orbánnal egyeztetett Simon millióiról

Budapest – Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni, ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó állomásán, Dunaújvárosban.

http://tinyurl.com/peq3pr4

Simicska cége támogatja a Fidesz kampányát

Budapest – Feljelentést tesz az ötpárti ellenzéki szövetség amiatt a nyugat.hu által közölt hangfelvétel miatt, amelyen siófoki fideszes politikusok állítólagosan arról beszélnek, hogy a Közgép beszállhat a kormánypárt kampányába, mint eddig minden választásba be is szállt.

http://tinyurl.com/npdv2ux

Egyre kevesebben járnak egyetemre

Budapest – A kormány a korábbi évek gyakorlatával szemben a választásokig nem hozza nyilvánosságra a felsőoktatásba jelentkezők létszámát. Ennek csak egy oka lehet, hogy idén tovább csökkent a felvételizők száma, pedig már tavaly is kevesebben jelentkeztek, mint egy évvel korábban. 2010-ben például már március 26-án, a választás előtt nyilvánosak voltak a számok.

http://tinyurl.com/pdklrtl

Rogán ezúttal egy vidéki házat talált

Budapest, Orbanisztán – Rogán Antalnak nagyon nagy szerencséje van, amihez nyúl, arannyá válik a keze alatt. De lakássá biztosan. Míg más ember szorgos és nehéz munkával sem viszi semmire, neki még mozdulnia sem kell, az ölébe hull minden.

http://tinyurl.com/nuxqorq

A kockásinges és a felesége

Budapest – Ezt a képet ő tette fel magukról a Facebookra. Feltehetőleg az udvari fotós műve, aki minden útjukra elkíséri őket. Sok pénzért készíti ezeket a felvételeket – ez most ilyen sikerült.

http://tinyurl.com/nb3zvpd

Lázár visszaállítaná a halálbüntetést

Budapest – A bíróságoknak fogalmuk sincs a magyar valóságról, és nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Azt is elmondta, sajnálja, hogy nem lehet visszaállítani a halálbüntetést.

http://tinyurl.com/pmjshjq

Buják Attila: A D-nap előtti este

Amikor e sorokat írjuk, a kegyelmi kérvény állítólag már elment, most járt itt ügyvéd elvtárs a megyétől, megnyugtatott, akár mázlink is lehet. Nem mondhat semmi biztosat, de látta az elvtársakat derűs képpel kijönni a KB jogi osztályáról. Jó ebéd lehetett, ilyenkor könnyebben fog a ceruza. Úgyhogy türelem. A sztenderd három nap. Ha lesz valami, telefonál úgyis, de lehet, hogy előbb is megtud valamit. És ügyvéd elvtárs ezzel ki is somfordált a beszélőről, egy kicsit félrenézve, a cipője orrát vizslatva. Csak a kézfogása volt hűvöskés, hamar elhúzta kövérkés pracliját.

http://tinyurl.com/pblxc2l

Kivételezett helyzetben a TV2

Budapest – A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint a TV2 nem követett el jogsértést, amikor a Napló című vasárnapi műsorában nem mutatta be a Jobbikot mint az egyik ellenzéki jelölőszervezetet. Egy nappal korábban ugyanez a testület elmarasztalta az ATV-t és a Népszabadságot, mert nem hívták meg az általuk szervezett vitára a Jobbikot.

http://tinyurl.com/l7dv4gw

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona

Kot, kot, kotkodács, minden napra egy lakás. Rogán vagyongyarapodásban jobban teljesít.

Budapest – Jó lehet Rogán Antalnak lenni. Reggel felkel, és talál újabb több tucat négyzetméternyi lakást. Garázs, tetőtér, mindegy is mi, csak négyzetméter legyen. És persze sok millió forint.

http://tinyurl.com/lz7nhfn

Voksturistákat küld a Fidesz a billegő körzetekbe

Budapest – Választási csalás gyanúját veti fel, hogy több billegő választókerületben is nőtt a szavazópolgárok száma az elmúlt két hónapban. Miközben két hónap alatt 40 ezerrel csökkent a szavazópolgárok száma, a “voksturisták” – vagyis a másik lakcímre bejelentkezők – miatt 12 választókerületben többen szerepelnek a névjegyzékben.

http://tinyurl.com/l44kqop

Markó Beáta: Választási útmutató

Április 6-án Magyarországon hegyvidéki futóbajnokságot rendeznek. Két belföldi csapat indul, az egyik neve Magyar Csapat, ők a hegy tetejéről indulnak. A másik szintén magyar csapat, de őket nem nevezik magyar csapatnak, ők startolnak a völgyből. Így mérik össze erejüket. Ezt Magyarországon szabad és demokratikus parlamenti választásnak nevezik. A győztest a két csapat szurkolótábora fogja kikiáltani.

http://tinyurl.com/jvvlu5j

Para-Kovács Imre: A félisten fát lop

Nemzeti ünnepek és választások alkalmával tündököl csak igazán az a skizofrén pompa, amivel a Fidesz ajándékozta meg Magyarországot: pitiáner fatolvajok mesélnek az úrhajóról, amit négy év alatt építettek fel, és amivel a Szíriusz Bétáján élő ősmagyarokat fogjuk meglátogatni, ha lehullnak rólunk végre a demokrácia súlyos láncai….

…Senki se mondja, hogy ez az ország nem világ mókavonata.

http://tinyurl.com/mxhmxyu

Mi lesz veled, Magyarország?

Budapest – Bármennyire is hihetetlen: Orbánék nyolc ellenzékben eltöltött év alatt nem készültek fel a kormányzásra. A hatalom megszerzésére és megtartására készültek, ennek menetrendjét mérnöki pontossággal kidolgozták, ám arról, hogy mit kezdjenek a gazdasággal, oktatással, egészségüggyel, fogalmuk sem volt. Félő, most sem tudják, igaz, nem is nagyon érdekli őket.

http://tinyurl.com/nxfaw75

Orbánék megbüntették az ATV-t

Ellenzéki tüntetés az Operánál. Egymillióba került az ATV-nek, amiért nem hallgatta el az eseményt.

Budapest – Megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság az ATV-t. Nem tisztünk a csatornát védeni, sőt, kifejezetten távol áll ez tőlünk, nem is miattuk írjuk, hanem a tények kedvéért: az ATV-t nem azért büntették, amiért megérdemelné, vagyis azért, mert a háttérben együttműködik a hatalommal (erről már többször írtunk).

Ezúttal azért szabtak ki rá egymillió forint büntetést, mert kivételesen azt tette, ami egy televíziónak a dolga: tudósított egy eseményről.

http://tinyurl.com/mtwcqs7

Kövér francia életszínvonalat ígér a magyaroknak

Budapest – Kövér László francia életszínvonallal hitegeti a magyarokat, miközben Putyin szekerét tolja. Ez ugyanolyan fideszes blöff, mint az egymillió új munkahely, a 14. havi nyugdíj, vagy a 7 százalékos gazdasági növekedés.

Nyilván Kövér sem gondolja komolyan, vagy ha igen, akkor nincs más hátra: kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

http://tinyurl.com/mjklesx

Aranytalicska-díj az Orbán-közeli gázszerelőnek

Ez a kép még tavaly készült, akkor Simicska Lajos érdemelte ki az Aranytalicskát. A győztes nem vette át a munkásságát elismerő kitüntetést.

Budapest – Három nyertesnek, az elmúlt négy év legkirívóbb ügyeit produkáló magyar vállalkozóknak adták át a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselőjelöltjei az Aranytalicska-díjat. Magyarország Leggyorsabban Gazdagodó Gázszerelője, Mészáros Lőrinc mellett Simicska Lajos is a díjazottak között volt.

Hódmezővásárhelyen Sánta Jánost tüntette ki Hadházy Ákos, Felcsúton Mészáros Lőrincnek gratulált Sallai Róbert Benedek és Szatmári Ildikó, míg Budapesten Simicska Lajos kapta meg a díjat Csiba Katalintól és Heltai Lászlótól.

Hódmezővásárhelyen Sánta János, a trafiktörvény kidolgozásában oroszlánrészt vállaló, és érdekeltségei részére csodálatos módon az összes trafikkoncesszió mintegy tíz százalékát elnyerő vállalkozó örülhetett. Felcsúton Mészáros Lőrinc írta be magát az Aranytalicska-díjasok közé: a felcsúti polgármester pár év alatt egyszerű gázszerelőből az ország egyik leggazdagabb emberévé nőtte ki magát.

Budapesten a magyar közbeszerzések sikerembere, Simicska Lajos kapta az Aranytalicskát, Simicska Lajos azt bizonyította be, hogy legyen szó útépítésről, közterek rehabilitációjáról, vasútépítésről, közművezetésről, magasépítésről vagy éppen árvízvédelemről, mindig számíthatnak rá a közbeszerzések önkormányzati és kormányzati kiírói. Orbán egymilliárdja Garancsinak turistajelzésekre

Pofátlan módon tömi a közpénzt Orbán Viktor a barátja zsebébe.

http://tinyurl.com/nyjuyjv

Bartus László: Tolvajok egymás közt

Rendkívül érdekes és tanulságos történet jelent meg a beszolunk.hu weboldalon. A dokumentumokkal alátámasztott írás szerint eltűnt egy mobiltelefon Orbán Ráhel esküvőjén. Az nem derült ki, hogy kinek a telefonjáról van szó, de két hónappal az esküvő után a Nemzeti Nyomozóiroda kihallgatásra rendelte az esküvőn dolgozó személyzet tagjait. Köztük a cikk íróját, aki felszolgálóként volt jelen a menyegzőn, amelyet a Tiborcz tanyán tartottak. A dokumentumok tanúsága szerint a közreműködőket DNS minta adására szólították fel. Aki erre nem volt hajlandó, azt 200 ezer forintig terjedő pénzbírsággal fenyegették meg. Ennek oka az volt, hogy a tolvaj a mobiltelefon tokját a helyszínen hagyta, és azon megtalálták a DNS-ét. De a tettest nem találták meg, mert a személyzetből senkinek a DNS-e nem egyezett meg a tolvajéval. A vendégeket viszont nem hallgatták ki, és tőlük a nyomozóhatóság nem vett DNS-mintát.

http://tinyurl.com/nuueqr6

Az ügyészség is beszállt a választási kampányba

"Régi cseléd vagy a háznál, mindig emberül szolgáltál".

Budapest – A mindig jól értesült Magyar Nemzet szerint Simon Gábor nevéhez köthető újabb bankszámlákat találtak. A helyzet meglepő, de nem mulatságos. Inkább ijesztő, hogy a Polt Péter vezette legfőbb ügyészségről már megint információk szivárognak ki a sajtóhoz. Nem mindegyikhez persze, csak ahhoz, amelyik  megszolgálja a kapott értesüléseket.

http://tinyurl.com/qju3upn

Még kész sincs, de máris bukás a debreceni stadion

Debrecen – Még át sem adták Orbánisztán új ékkövét, a debreceni stadiont, máris megbukott a projekt. Hiába írtak ki pályázatot a létesítmény üzemeltetésére, nem akadt senki, aki vállalná a biztosan veszteséges beruházás működtetését.

http://tinyurl.com/n9ldbb4

Orbán haverja újra bajban

Budapest, Zágráb – Hernádi Zsolt ugyan lekerült az Interpol körözési listájáról, ám most újabb fordulat állt be a korábban vesztegetéssel vádolt Orbán-közeli Mol-vezér ügyében: a horvátok vádat emeltek ellene. Hernádi Zsoltot a horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség vádolta meg.

http://tinyurl.com/p7l5p54

Jó éjszakát gyerekek, jó éjszakát Magyarország!

Budapest – Rájuk szavaztak, nagyot koppantak, most már ők is tudják, hogy becsapták őket. Megint rájuk fognak szavazni. Ez az igazi hungarikum, nem a Túró Rudi!

Fiatal nő, kisvállalkozó, naná, számla nélkül. El van keseredve, mondja, hogy miért. Van néhány milliója a bankban, és most nem tudja, hogy hova vigye. Azt mondja, fél, hogy ezek erre a pénzre is ráteszik a kezüket. Ezeknek, semmi sem szent, már a bankban sincs biztonságban az ember pénze, teszi hozzá.

http://tinyurl.com/kb7a3kl

Látszólag fehér emberekről beszélt Orbán
A párttal, a néppel, egy az utunk...

Budapest – A jobboldalnak olyan kormányt kell adni, amely a kitűzött célokat képes eredményesen képviselni, ehhez pedig sok voks kell, és nagy támogatás, mondta Orbán Viktor a HírTV Versus című vasárnapi műsorában.
http://tinyurl.com/lasj266

Ismét rátámadtak egy ellenzéki jelöltre

Csókakő – Négy, feketébe öltözött fiatalember támadt rá szombaton, Csókakőn a kormányváltó erők Fejér megyei képviselőjelöltjére, Herczog Editre, illetve az őt kísérőkre.

Az egyik támadó kitépte a kezükből a Nők a változásért feliratú molinót, és magával vitte. A rendőrség a feltételezett elkövetőt előállította és eljárást indított ellene.

http://tinyurl.com/lnrdljw

Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál

Budapest – Választási részvételre buzdítottak az ötpárti ellenzék szövetség vezetői vasárnap a baloldali összefogás nagygyűlésén a budapesti operaháznál, azt hangsúlyozva: az ország két világkép, Kelet és Nyugat között választ április 6-án.

http://tinyurl.com/kthslmj

Bartus László: Orbán „alkotmányos forradalma”

Orbán tudná, mit kellene tenni ebben a helyzetben, de az ellenzék nem tudja. Orbán már egy alkotmányos keretek között működő kormány idején is kivonult a parlamentből. A jogállami normákat tiszteletben tartó kormányt is illegitimnek nevezte. Már akkor puccsot kiáltott, amikor a baloldali kormány csak tárgyalni kezdett az oroszokkal, Bajnai Gordon egy videón éppen ezt „mondja el”, Orbán hangján.

http://tinyurl.com/kpmwjeo

Vendéghy Kornél: A Nemzeti Választási Bizottság és a demokrácia

Az NVB 2014. március 27-i, 890/2014 számú határozata szerint az ATV és a Népszabadság megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. 2. § (1) bekezdés c) és e) pontjában szereplő, a jelölő szervezetek esélyegyenlősége biztosítására, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményére vonatkozó alapelveket és eltiltja a további jogszabálysértéstől. Az NVB szerint a jogsértés abban állt, hogy a két média az általa a demokratikus erők miniszterelnök-jelöltjei számára meghirdetett vitára nem hívta meg a Jobbikot, mivel nem tekinti demokratikus erőnek.

http://tinyurl.com/kbpht2k

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék

Budapest – „Kormányváltó tüntetést” tartanak ma Budapesten, az Operaház előtt a baloldali ellenzék pártjai.

http://tinyurl.com/m9wyps7

Újabb Simon-számlákra bukkant Orbán újságja

Budapest – Ha eddig nem volt nyilvánvaló, most már biztos: a  Magyar Nemzetnél dolgoznak a haza legrátermettebb sajtómunkásai. Ha adódik valami disznóság, természetesen az ellenzék számára kellemetlen ügy, akkor az egykor szebb napokat látott újság élen jár ennek leleplezésében.

Ki tudja honnan, de időnként fontos és főleg titkos dokumentumokat találnak a postaládájukban. Az persze ügyészség mossa kezeit, tőlük ugye nem szivárog ki semmi.

Csoda történik tehát nap, mint nap, különösen a választási kampány idején gyakoriak a harmadik típusú találkozások.  (A Magyar Nemzet találkozásai Simon Gábor számláival.)

http://tinyurl.com/n5ah9j9

Orbán elrendezte a csillagok állását

Budapest – Orbán Viktor a Fidesz nagygyűlésén óvta közönségét attól, hogy elbízzák magukat. Jól állnak a csillagok, jól vannak elrendezve, mondta. Hogy ki rendezte el a csillagokat, azt nem részletezte a miniszterelnök.

http://tinyurl.com/p8ccscr

Késsel támadtak az MSZP aktivistájára

Budapest – Késsel támadtak egy MSZP-s aktivistára szombaton reggel a Bosnyák téren – értesült a ma.hu.  A támadók megpróbáltak elmenekülni, egy fideszes aktivista is segített nekik ebben, végül azonban sikerült feltartóztatni őket.

http://tinyurl.com/pwhhnqg

Rogánék 200 milliós ingatlanvagyona

Budapest – Szerény, tisztelettudó fiatalembernek látszik messziről Rogán Antal, vagy, ahogyan néhány évvel ezelőtt nevezték: a „kis Rogán”. Olyannak, mint aki kettőig sem tud számolni. Ám a látszat csal: a belváros polgármestere, a Fidesz frakciójának vezetője az elmúlt években alaposan kinőtte magát – a „kis Rogán” ma már nagy hatalommal és jelentős vagyonnal rendelkezik. Utóbbiból több van neki, mint ami a vagyonbevallásában szerepel.

http://tinyurl.com/nn3z5e6

Orbán és Tarlós felavatta a Fidesz-metrót

Budapest – Aki eddig netán nem tudta, most már biztos lehet benne: kicsinyes, pitiáner pojácák vezetik ma Magyarországot és Budapestet. Annyi tisztesség sem volt bennük, hogy a 4-es metró átadására a korábbi városvezetőket is meghívják. A baloldali ellenzék péntek délelőtt a fővárosi Szent Gellért téren alternatív metróátadót tartott. Mint mondták: a szocialista-liberális városvezetőség nélkül a 4-es metró nem készült volna el.

http://tinyurl.com/qjxxz8l

Buják Attila: A félelem megeszi a lelket

„A félelem megeszi a lelket”, ahogy a legendás Fassbinder film-cím mondja. Akivel beszélek, egykori (ma újra síkra szálló) politikus, a szakmában öreg motoros. Most ő is egyre bizonytalanabb. Ahogy rátarti büszkeséggel mondja: „csak egyéniben szoktam nyerni”, pályája során végig adott is erre. De most, az új, kibővített, jobboldali választókerülettel felturbózott terra incognita őt is elbizonytalanítja. A kormánypárti kampány tulajdonképpen lefagyott, „kiscsoportos rezsifoglalkozások” zajlanak, a tévécsatornák bedugultak, a plakáthelyeket lerohanta a CÖF. Vidéki művelődési házak ablakai itt-ott világítanak, odabenn pislákol a lámpa, valami ellenzéki fórum megy az összetolt iskolapadokon. De a kampány összejövetelek jól ismert alakja, a tanárnő, az iskolaigazgató, a helyi orvos, az óvodavezető, a polgármester titkárnője gyanúsan hiányzik. Fejkendős nénikék ücsörögnek magányosan. Nagy a kussolás. A közvélemény-kutatók szerint 1600 használható válasz kinyeréséért (amikor az „alany” nem küldi őket élből a francba) az éveken át megszokott 3300-al szemben 5400-as merítésre van szükség.

http://tinyurl.com/nfcu327

Orbán nélkül, magában vitázna az ellenzék

Budapest – Az ATV és a Népszabadság úgy döntött, hogy Orbán Viktor távollétében is megtartják a miniszterelnök-jelöltek vitáját. Ennél nagyobb ostobaságot el sem követhetnek. Ez Orbán forgatókönyve, mert azt sugallja, hogy van ő és a Fidesz, minden magyarok felett, a másik oldalon meg vannak a többiek. A futottak még kategóriában.

http://tinyurl.com/pkwxj6m

Aszfaltoznak a mi uccánkba’

Budapest – Két évvel ezelőtt Zsiga Marcell miskolci fideszes képviselő utcájában találtak hirtelen aszfaltozni valót az erre szakosodott munkaerők. Tiszta véletlenségből az aszfaltozás éppen Zsiga Marcell házáig vált szükségessé. Utána már rohadhatott tovább az út, virulhattak a kátyúk, ha a közeli autógumisok és karosszériások örömére.

http://tinyurl.com/qcwrwrw

Magyarország, Félelemfalva

Budapest – Emlékszünk még az előző átkosra? Amikor lehalkítottuk a hangunk, ha valakivel valami lényes dologról beszéltünk? Azt mondtuk, hogy nem telefontéma. És lopva körülnéztünk, nincs-e illetlen a közelünkben? Amikor a sorok között kellett írni és olvasni? Most újból átélhetjük mindezt.

http://tinyurl.com/q5v2rp8

Para-Kovács Imre: A gomb

Minden közepesnél okosabb telefon tudja, a legtöbb számítógép is rendelkezik ezzel a funkcióval, de Magyarországon hiába keresem az „összes előzmény törlése” gombot. Nincs ilyen, vagy annyira elrejtették a menüben, hogy csak a nagyon fontos emberek férnek hozzá. Azok meg nem nyomják meg.

A Policy Agenda most nyilvánosságra hozott jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy elszegényedésünk rohamos, és hogy ez az elszegényedés gyorsuló ütemben növekszik. Évente 90 ezer ember kerül a szegénységi küszöb alá, azaz a Fidesz négyéves kormányzása alatt Debrecen és Miskolc teljes lakossága csúszott le oda, ahonnan nem nagyon van visszatérés.

http://tinyurl.com/pcoebkz

Orbán titokban járja az országot

Budapest – Álruhát nem tud ölteni, felismerik mindenhol. Régóta van a politikában, ha akarna sem tudna eltűnni az emberek elől.

http://tinyurl.com/ps57cc3

Választási bért kapnak a közmunkások

Budapest, Orbanisztán – Ünnepnap lesz idén április 4: megkapják a bérüket a közmunkások. Levelet kaptak ugyanis a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok, szigorú ukáz állt a borítékban: április 4-ig ki kell fizetni a közmunkások bérét.

http://tinyurl.com/olr7qvk

Kincs, ami nincs

Budapest – Szerdán délelőtt jött a hír, hogy Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatót tart délután 1 órakor. Hogy mi a téma, azt nem kötötték a sajtómunkások orrára, még a mindig jól értesült Magyar Nemzet sem tudott meg előre semmit. De miket is beszélünk, biztosan tudtak róla, csak nem akarták ellopni a miniszterelnök elől a show-t.

http://tinyurl.com/p76qyed

A Fidesz támogatja az LMP kampányát?

Budapest – Az LMP és a Fidesz együttműködése, minden látszólagos vitájuk és szembenállásuk ellenére, idáig is sejthető volt. Schiffer András és pártja ugyan többször is nagy hangon bírálta Orbán Viktort és pártját, ám ezek a megszólalások olyanok voltak, mint amikor Őfelsége Ellenzéke, magyarul, a Király Bolondja hallatja a hangját.

A Jóváros blog szerzője nyílt levélet írt Schiffer Andrásnak.

http://tinyurl.com/ob3oxka

Újabb bizonyíték a választási csalásra

Budapest – Újabb bomba robbant több sajtóorgánumban: egy aktivista öt törpepártot nevezett meg, amelyek egymás között cserélgették az ajánlóíveket, tehát csaltak. Hogy csak az “ismertebbeket” említsük, köztük van az egykor szebb napokat is látott Szili Katalin kimondhatatlan és megjegyezhetetlen nevű pártja, valamint az egykori MDF romjain épült JESZ nevű tömörülés is.

http://tinyurl.com/nj92s47

Orbán Viktor, az arab demokrácia nagy barátja

Budapest, Rijad – Orbán Viktor a napokban Szaúd-Arábiában tárgyalt. Megcsodálta az arab demokráciát, csodálattal adózott az ottani világnak, a magyar miniszterelnököt még egy valódi, hús-vér trónörökös is fogadta. Minden szépet és jót elmondott Magyarországról, és reményét fejezte ki, hogy magyar sajtokkal lesznek tele a szaúdi boltok.

http://tinyurl.com/px4w25o

A Magyar Narancs felzárkózott az AN mellé

 

Az “összefogás” hazugságát, az Orbán-rendszer legitimálását célzó választás bojkottját, az alkotmányos rend visszaállításának követelését eddig szinte kizárólag az Amerikai Népszava képviselte egyértelmű határozottsággal. Az Orbán-rendszert legitimáló álellenzék, amely már nevének állandó jelzőjével is csupán “kormányváltást” akar, de tudomásul veszi Orbán rendszerét, amely eltörölte a köztársaságot, a jogállamot és a demokráciát, szélsőséges és radikális jelzőkkel illette ezt az egyedül jogállami, tisztességes és a diktatúra bukásához vezető álláspontot. Szélsőségesebb “összefogás” rajongók ennél durvább minősítéseket is megengedtek maguknak.

 

Örömmel üdvözöljük, hogy a magyarországi sajtóban elsőként a Magyar Narancs Bojkott = 1989 című írása felzárkózott az Amerikai Népszava által hangoztatott és képviselt demokratikus és jogállami álláspont mellé. Burkoltan egyértelművé tette, hogy a választásokon való részvétel a jogállam, az Alkotmány és a Köztársaság elárulása, a demokrácia híveinek egy megsemmisítő erejű vereségbe való bevezetése és az ellenzékiség kivégzése.

 

http://tinyurl.com/nhk58h2

 

Választási csalásokhoz asszisztálnak a hatóságok

 

Budapest – Nemcsak a választási szabályok átírásával, a hirdetési piac és a média megszállásával, valamint a határon túli magyarok helyzetbe hozásával teremt a maga számára előnyös helyzetet a Fidesz, de a kamupártok elindításával, azok segítségével konkrét választási csalásban is bűnrészes. Az ellenzék hiába fordul a hatóságokhoz, azok mossák kezeiket.

 

http://tinyurl.com/ocozb6t

 

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz

 

Budapest, Nyíregyháza – Az április 6-ai országgyűlési választások nem lesznek sem szabadok, sem tisztességesek, mert a kormánypártok olyan helyzetet idéznek elő, amelyben a legelemibb tisztesség és szabadság feltételei is súlyosan sérülnek – erről beszélt Gyurcsány Ferenc hétfőn Nyíregyházán, sajtótájékoztatón.

 

http://tinyurl.com/lggjgkg

 

Egy halmozottan előnyös helyzetű polgármester

 

Budapest – Ez az igazi buli: több helyről venni fel pénzt ugyanarra a célra! Zsigó Róberttel valóban nagyvonalúak az adófizetők. Igaz, nem kérdezte őket senki, hogy akarnak-e duplán adakozni.

 

http://tinyurl.com/lfhp2vd

 

Tarján András: Zsákmányszerzők

 

A Fidesz-rendszer alapvető célja mindent megszerezni és ellopni, amit csak lehet. Kezdődött a nyugdíjpénztárakkal, folytatódott a trafikokkal, földekkel, takarékszövetkezetekkel.

 

Csakhogy a leggazdagabb erdőből is elfogy a vad, ha csak zsákmánynak tekintjük őket. Ha nem etetünk, nem szaporítunk, egy idő után csak a lerágott csontok maradnak.

 

http://tinyurl.com/mnhzmtp

 

Markó Beáta: „Folytatjuk”

 

2010-ben a választási kampány során a Fidesz örökös elnöke nem beszélt pártja és leendő kormánya programjáról, így a magyar választók biankó csekket töltöttek ki a magát jobboldalinak és konzervatívnak nevező párt számára, s ezzel példanélküli, kétharmados mandátumtöbbséghez juttatták. Az Alkotmány lecserélését, a jogállam szisztematikus szétverését, az igazságtalan – a jómódúaknak kedvező – adórendszer kialakítását, az AB Muppet-show-ra degradálását, a trafik- és földrablásokat, a futószalagon gyártott újabb és újabb emberellenes, antiszociális, jogfosztó törvényeket, a takarékszövetkezetek átjátszását stb., stb. sokan döbbenten fogadták.

 

http://tinyurl.com/k9b6dv2

 

Vona Karcagon nem volt rasszista

 

Budapest, Karcag – A Jobbik „óriási meglepetésre” készül, és szeretné megnyerni a választásokat. Ha ez sikerül, bebizonyítja: hogyan lehet az országot lépésről lépésre megmenteni és visszaadni azoknak a magyar embereknek, akiket megillet – ezt mondta egy karcagi fórumon Vona Gábor pártelnök.

 

http://tinyurl.com/kyps5sh

 

A nő, ha bunkó

 

Budapest – Sokáig azt hihettük, hogy a taplóság a férfiak kiváltsága. De ez nem így van: ha politikus az illető, akkor a szebbnek mondott nem is sok mindenre képes. A Fideszes képviselőknek ugyan megtiltották, hogy politikai ellenfeleikkel vitába szálljanak, de azt talán mégsem írták elő központilag, hogy ne fogjanak kezet az ellenfél jelöltjével.

 

http://tinyurl.com/ohxzyvy

 

Bartus László: Alakul a 100 napos program

 

Mesterházy Attila, a kormányt soha nem váltó erőtlenség miniszterelnök-jelöltje újabb ígérettel rukkolt elő: beígérte az ingyenes egyetemi oktatást, amelyet nem csupán anyagi okokból nem helyeselnek Magyarországhoz képest szegényebb országok, mint az Egyesült Államok, hanem azért is, mert az ingyenes oktatás a magyar felsőoktatás színvonalára süllyesztené a Harvardot és a Yale egyetemet is.

 

http://tinyurl.com/okpbx39

 

A katolikus egyház is jobban teljesítWeblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 77
Heti: 142
Havi: 2 719
Össz.: 367 882

Látogatottság növelés
Oldal: Az Amerikai Népszava
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »