Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

http://kepfeltoltes.hu/130624/horn_parlamenti_megemlekeze_www.kepfeltoltes.hu_.jpg"HORN GYULA TEMETÉSE

A Fiumei úti sírkertben helyezik végső nyugalomra Horn Gyulát július 8-án.

Július 8-án 11 órakor lesz Horn Gyula néhai miniszterelnök temetése a Fiumei úti temető 15-ös számú parcellájában - közölte a Kormányzati Információs Központ hétfőn.

A döntés a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság hétfői rendkívüli ülésén született.

A temetés helyszínén aznap reggel 8 órától bárki leróhatja kegyeletét.

A katonai tiszteletadás mellett zajló búcsúztatáson a néhai miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik.

A bizottság a temetés valamennyi részletében egyeztetett és megegyezett a Horn családdal, valamint a Magyar Szocialista Párttal. A temetés összes költségét a magyar állam viseli."

.....................................................................................................................

 2013.10.13.

Horn Gyula újabb szobrot kapott

Felavatták Horn Gyula néhai miniszterelnök-pártelnök mellszobrát az MSZP budapesti székházának aulájában szombaton.

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke azt mondta: Horn Gyula azon kevés magyar államférfi egyike volt, aki beírta nevét az európai és a világtörténelembe, pragmatizmusával, éleslátásával, tisztességével hozzájárult a demokratikus átmenethez.

http://tinyurl.com/kox9bs8

2013.09.12.

Fotók: felavatták Horn Gyula emléktábláját Budapesten

Domborműves emléktáblát állított a budapesti XIII. kerületi önkormányzat Horn Gyula egykori miniszterelnöknek, a városrész díszpolgárának. A kerület szerdán közölte: az emléktáblát a volt kormányfő egykori lakóhelyén, az Újpest rakpart egyik házának falán helyezték el. A közlemény Tóth József (MSZP) polgármester beszédét idézve párhuzamot vont a kerület és a volt miniszterelnök között. Tóth József szavai szerint Horn Gyula egyenes, tiszta baloldali ember volt, aki sosem felejtette el, hogy "közülük emelkedett ki, s mindig éreztette velük, hogy sosem szakadt el tőlük".

http://tinyurl.com/ogdyfqp

.........................................................................................................

Horn-szobor Marcaliban

Szobrot állítottak Horn Gyula néhai miniszterelnöknek, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) volt elnökének szombaton Marcaliban.

http://tinyurl.com/p8h839z

Hétfőn temetik Horn Gyulát

Július 8-án, hétfőn délelőtt temetik Horn Gyulát. A volt kormányfő, külügyminiszter, az MSZP volt elnöke és a Szocialista Internacionálé 1996-2003 közötti kelet-európai alelnöke 1923-ben született, 2007 őszén került kórházba, az Állami Egészségügyi Központban ápolták. A család kérésére a hozzátartozókon kívül Horn Gyulát betegsége alatt nem lehetett látogatni. Június 19-én hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

Katonai tiszteletadással emlékeznek

Horn Gyula állami temetését a Nemzeti Örökség Intézetének megbízásából egy bizottság intézi. A néhai kormányfőtől katonai tiszteletadás mellett július 8-án, 10 órától, a Fiumei úti sírkert 15-ös számú parcellájában vesznek végső búcsút családtagjai, a közvetlen hozzátartozók, valamint állami és külföldi protokoll-vendégek.A szertartást követően 11 órától bárki leróhatja kegyeletét a volt kormányfő sírjánál.A volt miniszterelnökről Katona Béla, a kormányának egykori minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik meg, majd Kulka János színművész szavalata hangzik el. A szertartáson közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj.

 

http://tinyurl.com/mqeuotv

 

Végső búcsú Horn Gyulától

 

Katona Béla mellett Hans-Dietrich Genscher egykori német külügyminiszter is beszédet mond ma délelőtt Horn Gyula ravatalánál, és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is megemlékezik a temetésen a volt miniszterelnökről. Az életének 81. évében júniusban elhunyt szocialista politikustól katonai tiszteletadás mellett vesznek búcsút a Fiumei úti sírkertben. A szertartáson lerója kegyeletét Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, jelen lesz Orbán Viktor is, de a kormányfő nem mond beszédet.

 

http://tinyurl.com/k64wxzx

 

Horn Gyula temetésére hív a DK

 

Azt szeretné a Demokratikus Koalíció, ha minél többen lennének Horn Gyula hétfői temetésén. Közleményükben azt írják: gyászolják és fejet hajtanak Horn Gyula külügyminiszteri és kormányfői életműve előtt.

 

http://tinyurl.com/my5jt7t

 

Kulka szaval Horn Gyula temetésén

 

Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is ott lesznek Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén.

 

http://tinyurl.com/oob3aeq

 

Horn Gyula temetése: külföldi vendégek is leróják kegyeletüket

 

A volt miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány egykori minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik majd meg.

 

http://tinyurl.com/ljn7uko

 

Horn Gyuláról

 

Annak idején az Országgyűlésben 208 MSZP-képviselővel együtt megtapasztaltam, hogy Horn Gyulának milyen érzelmi válságot jelentett a Bokros-csomag elfogadása és bevezetése, ennek ellenére támogatta a csőd elkerülése, az ország gyarapodása érdekében. Az MSZP-frakcióval együtt igent mondtunk a tervjavaslatra. Azonban 74 MSZP-képviselővel együtt néhány témában nem támogattam az előterjesztést, mert azoknak sokkal nagyobb volt a társadalmi kára, mint a költségvetési, gazdasági haszna. Horn Gyula nem ítélte el cselekedetünket.

 

http://tinyurl.com/k7g3ftm

 

Horn Gyuláról írtak a brit The Timesban

 

Horn Gyula már az 1980-as évek közepén azzal keresett meg több nyugat-európai országot, köztük Nagy-Britanniát, hogy Magyarország közvetlen kapcsolatokat szeretne kialakítani az akkori Európai Gazdasági Közösséggel (EGK) - írta a szombati The Timesban Sir Malcolm Rifkind.

 

http://tinyurl.com/opc7uzs

 

Horn Gyulára emlékezett az MSZP választmánya

 

Horn Gyula volt kormányfő és pártelnök emléke előtt tisztelgett az MSZP választmánya szombaton.

 

http://tinyurl.com/p2kqe7z

 

Horn Gyula a szovjetek háta mögött tárgyalt a nyugatiakkal

 

Horn Gyula már az 1980-as évek közepén azzal keresett meg több nyugat-európai országot, köztük Nagy-Britanniát, hogy Magyarország közvetlen kapcsolatokat szeretne kialakítani az akkori Európai Gazdasági Közösséggel (EGK) - írta a szombati The Timesban Sir Malcolm Rifkind.

 

http://tinyurl.com/o6pqdqo

 

Hogyan verte be az első szöget a szovjet koporsóba - a The Times Horn Gyuláról

 

Horn Gyula már az 1980-as évek közepén azzal keresett meg több nyugat-európai országot, köztük Nagy-Britanniát, hogy Magyarország közvetlen kapcsolatokat szeretne kialakítani az akkori Európai Gazdasági Közösséggel (EGK) - írta a szombati The Timesban Sir Malcolm Rifkind.

 

http://tinyurl.com/npe9noq

 

Aczél Endre írása

 

„A mi Gyulánk”

 

A jóval kilencven fölötti Helmut Schmidt volt német szocdem kancellár tolószékben van ugyan, de teljes szellemi épségben nyilatkozgat a televíziónak, s közben még azt is megengedik neki (neki egyedül), hogy dohányozzon a stúdióban. Láncdohányos lévén, képes negyedóra alatt négy cigarettát is elszívni. Horn Gyulának nem volt ilyen szerencséje az élettel.

 

http://tinyurl.com/npk4mzx

 

Horn

 

A „mi Gyulánk” (2.)

 

Azzal a szóval, hogy kommunista, vagy azzal a fordulattal, hogy „javíthatatlan kommunista” – azaz akármit tesz vagy mond is, a lelke mélyén az maradt, aki volt – képtelenség leírni Horn Gyula politikai pályáját.

 

http://tinyurl.com/n8g2rpb

 

Horn Gyulát méltatta a francia külügyminisztérium

 

A francia külügyminisztérium közleményben méltatta hétfőn Horn Gyula néhai magyar kormányfőt.

 

Franciaország fejet hajt az 1994-1998 közötti magyar miniszterelnök emléke előtt - írta a párizsi külügyminisztérium.

 

http://tinyurl.com/n9whado

 

Horn Gyula: egy másik narratíva

 

A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak.

 

(Hát igen, ez egy másik narratíva tényleg!)

 

http://tinyurl.com/pybad3h

 

Hiába kéri a DK, Tarlós nem terjeszti a Közgyűlés elé a Horn Gyula utcát

 

Tartja magát a múlt héten bejelentettekhez és nem kíván közterületi elnevezést, átnevezést a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszteni a főpolgármester.

 

http://tinyurl.com/q86h6hg

 

Horn Gyula (1932-2013)

 

Külvárosi srác volt, aki nagyon szerény körülmények között nevelkedett. Iskoláit csak munka után, este, szakiskolában folytathatta. Külföldre, a Szovjetunióba, Rosztovba ment felsőfokú tanulmányokat végezni. Itt is diplomázott 1954-ben. Egy évvel korábban lépett be a Magyar Dolgozók Pártjába. Innen már egyenes útja volt a pártállamban. Külügyes lett, diplomata, majd a külpolitika irányítói közé került a pártközpontba. Először a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején figyeltem fel rá. A tévében beszélt valamiről. Hogy miről, arra már nem emlékszem, csak arra, hogy más nyelvet használt, mint a többi funkcionárius.

 

http://tinyurl.com/lqug43s

 

Te mit neveznél el Horn Gyuláról?

 

Gyurcsány Ferenc utcát nevezne el a halott miniszterelnökről, de ez nálunk nehézkes ügy, mert ehhez sokat kell várni az illető halála után. Az viszont nem kérdés, hogy Horn, sajnos vagy nem sajnos, lazán megérdemli, hogy valami megkapja a nevét. Az EU? A parlamenti dohányzó? Voksolj vagy szavazz!

 

http://tinyurl.com/nl6wf2t

 

Emlékezések: 2013.06.23.

 

Kuncze Gábor: Itt mutatkozott meg az államférfi Horn Gyula

 

Nem voltunk barátok – mondta a Népszabadságnak adott interjúban Kuncze Gábor, a Horn-kormány egykori belügyminisztere. A volt SZDSZ-elnök szerint, bár sokat vitatkoztak a napokban elhunyt Horn Gyulával, mindvégig megmaradt köztük a kölcsönös tisztelet. Kuncze szerint a volt miniszterelnök át tudta lépni a saját árnyékát, amire csak igazi államférfiak képesek.

 

http://tinyurl.com/lsqjtt8

 

Gál J. Zoltán: Örökség

 

Elfogult írás ez, én nem tudok másmilyent Horn Gyuláról.

 

http://tinyurl.com/kjohr3z

 

Andor László: Megbékélés

 

Csütörtökön a foglalkoztatási és szociális miniszterek luxembourgi tanácsülése után Németország nagykövete odajött hozzám, és részvétét nyilvánította Horn Gyula elhunyta alkalmából. Kedves és megrendítő volt ez tőle, ha váratlannak nem is mondanám.

 

http://tinyurl.com/mo3dn74

 

2013.06.20.

 

Meghalt Horn Gyula

 

Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök - tájékoztatta a kormány az MTI-t. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt kormányfő. A rendszerváltás előtt rövid időn át külügyminiszter volt, a Németh-kormány tagjaként komoly szerepet játszott a vasfüggöny átvágásában. A volt miniszterelnök hosszú ideje betegségben szenvedett, a nyilvánosság előtti egyik utolsó megjelenése 75. születésnapja volt.

 

http://tinyurl.com/ox85l7v

 

81 esztendős korában elhunyt Horn Gyula volt miniszterelnök

 

Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök. A kormány részvétét és együttérzését fejezte ki az elhunyt családjának. Horn Gyula 1989 májusától 1990 májusáig a Németh-kormány külügyminisztere volt. 1989 októberében egyike volt a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapítóinak, 1990 májusától 1998 szeptemberéig a párt elnöke volt. 1994 és 1998 között volt kormányfő. 1990-től 2010-ig volt tagja az Országgyűlésnek, 2007 szeptembere óta azonban betegsége miatt nem vett részt a parlament munkájában.

 

http://tinyurl.com/pwwfxcc

 

Meghalt Horn Gyula

 

Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt kormányfő. A kormány megrendüléssel értesült arról, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Horn Gyula, Magyarország egykori miniszterelnöke – közölte a Kormányzati Információs Központ szerdán az MTI-vel. Az Index úgy tudja, a temetésről a Boross Péter vezette Nemzeti Kegyeleti Bizottság gondoskodik majd.

 

Horn Gyula életrajza

 

http://tinyurl.com/qxbl42x

 

Meghalt Horn Gyula

 

Akik felnőttként élték meg a rendszerváltást, biztosan jól ismerik Horn Gyula nevét. Előbb külügyminiszter, majd miniszterelnök volt. De legfontosabb érdemeként még ma is azt emlegetik, hogy ’89-ben megnyitotta az ország határait a kelet-németek előtt.

 

http://tinyurl.com/m5b3s6l

 

Elhunyt Horn Gyula

 

Életének 81. évében tegnap elhunyt Horn Gyula. A rendszerváltás utáni harmadik miniszterelnököt 2007 óta a budapesti Honvédkórházban ápolták. Horn a Magyar Szocialista Párt egyik alapítója, 1990-98 között pedig elnöke volt. A rendszerváltás idején külügyminiszterként szerzett nemzetközi elismertséget, tevékenységéért egyebek között Károly-díjat kapott. Kormányfőként kétharmada volt, mégsem élt vele vissza. Az egész magyar közélet gyászolja őt.

 

http://tinyurl.com/kvvdp7y

 

Gyász, gyász, gyász és fájdalom

 

Facebookon búcsúznak Horn Gyulától egykori politikustársai.

 

Főleg persze a szocialisták, Mesterházy Attila frakcióvezető például arról írt, hogy:

 

http://tinyurl.com/p6bnfd3

 

A pubikámozásra is emlékszik még az utca embere

 

Van, aki a Torgyánt a parlamentben lepubizó Horn Gyula intellektuális humorát emelte ki, de azt sem felejtik, hogy az elhunyt miniszterelnök a múlt rendszer embere volt.

 

http://tinyurl.com/no5v3mk

 

Göncz Árpád is reagált Horn Gyula halálára

 

Göncz Árpád és felesége is kifejezte részvétét Horn Gyula volt miniszterelnök halála miatt - tájékoztatta a volt köztársasági elnök titkárságának vezetője szerdán este az MTI-t.

 

Gulyás Árpád nagykövet közleménye szerint Göncz Árpád és felesége részvétnyilvánítást küldtek Horn Gyula családjának a néhai miniszterelnök elhunyta alkalmából.

 

Horn Gyula életének 81. évében szerdán halt meg. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt kormányfő.

 

http://tinyurl.com/my7xha7

 

Letaglózta Horn halála a magyar közéletet

 

A kormányt és saját pártját is megrázta Horn Gyula volt miniszterelnök halála. Mesterházy Magyarország egyik legsikeresebb miniszterelnökeként jellemezte az elhunyt volt kormányfőt. A Fidesz szerint Horn nem csak Magyarország miniszterelnöke, hanem a szocialista párt meghatározó személyisége is volt. Gyurcsány Ferenc szerint ő volt a legellentmondásosabb és a legtehetségesebb, Bajnai azt írta: a magyarság egy jó emberrel lett kevesebb.

 

http://tinyurl.com/ojgkksy

 

Szanyi: Horn Gyula nevét mindenki ismeri

 

Horn Gyula azon kevés magyar politikus egyike volt, aki képes volt világpolitikai tényezővé válni - mondta Szanyi Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

http://tinyurl.com/nawb9wb

 

Horn Gyula halálhírére reagált a kormány, egykori miniszterei, párttársai

 

A kormány megrendüléssel értesült arról, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Horn Gyula. „Bízom benne, hogy emlékét tisztelettel megőrzi minden magyar demokrata, világnézetre és pártállásra való tekintet nélkül” – fogalmazott az atv.hu-nak az MSZP Országos Választmányának elnöke. Közvetlen miniszterelnöki elődje, Boross Péter pedig elmondta: „nem olyan könnyű ilyenkor nyilatkozni”.

 

http://tinyurl.com/pojn8xt

 

Horn Gyula pályafutása képekben

 

„A rendszerváltás egyik legnagyobb hatású alakítóját veszítette el Európa”

 

Pártok és politikusok részvétüket nyilvánították és reagáltak Horn Gyula halálhírére.

 

http://tinyurl.com/mmyrbzr

 

Vita, születésnap, kampány: Horn Gyula emlékezetes pillanatai

 

Archív felvételeken a 81 éves korában elhunyt Horn Gyula.

 

http://tinyurl.com/ob4h9kb

 

Horn Gyula (1932-2013) – Nagyítás-fotógaléria

 

Életének 81. évében, hosszan tartó súlyos betegség után meghalt Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök. Fotógalériánkban a politika csúcsain töltött legfontosabb, vagy érdekesebb pillanatait láthatják.

 

http://tinyurl.com/opyp5a6

 

Horn Gyulától, Horn Gyuláról

 

Dumagyűjtemény

 

Tőle

 

http://tinyurl.com/p8lq565

 

Német külügyminiszter: Horn Gyula nagy európai volt

 

Horn Gyula nagy európai volt, akinek külügyminiszterként véghezvitt bátor tetteit a németek soha nem felejtik el - reagált Horn Gyula halálhírére a német külügyminiszter.

 

http://tinyurl.com/nkef6hy

 

Westerwelle: Egy nagy európai ment el

 

Horn Gyula nagy európai volt, akinek külügyminiszterként véghezvitt bátor tetteit a németek soha nem felejtik el – reagált Horn Gyula halálhírére a német külügyminiszter.

 

http://tinyurl.com/lnwk8z6

 

Orbánt és Kádárt méltatta, Gyurcsányt kritizálta utolsó aktív évében Horn Gyula

 

Kórházba szállítása előtti utolsó évében már keveset nyilatkozott, de még így is futotta néhány utolsó politikai csörtére a szerdán elhunyt Horn Gyulának. Magyarország korábbi minisztere 2006-ban Orbán Viktort dicsérte és Gyurcsány Ferencet kritizálta, miközben az idősek utazási kezdeményének megvonása és a vizitdíj ellen küzdött, és védelmébe vette 1956 karhatalmistáit.

 

http://tinyurl.com/pgktqdv

 

„Egyedül vagyunk Tibor, egyedül”

 

„Elment, ő volt a legellentmondásosabb”, „gangos Angyalföld volt a hazája” – írják MSZP-s politikusok Horn Gyula volt kormányfőről. Szanyi Horn legendás mondatairól posztolt egy videót, Mesterházy hálás, hogy mellette dolgozhatott. Bajnai Gordon szerint egy jó emberrel lettünk kevesebbek.

 

http://tinyurl.com/pvc2x9h

 

A szavak ereje: Gyurcsány Ferenc, 2013. 06. 19.

 

http://tinyurl.com/ocrua9g

 

Horn Gyula titkos diplomája örökre eltűnt

 

A volt miniszterelnök a szakdolgozatát nem találó Gyurcsány Ferencet ebben is megelőzte. A rendszerváltás után ő volt az első, akinek a diplomájával valami nem stimmelt.

 

http://tinyurl.com/oegknfg

 

Horn Gyula nem a szovjetekre lőtt 56-ban

 

A volt miniszterelnök 56-os szerepéről azt lehet biztosan tudni, hogy nem a forradalmárok oldalán állt. De hogy mennyire vett részt a forradalom leverésében, azt nem.

 

http://tinyurl.com/oabj33q

 

Horn Gyula utolsó parlamenti felszólalása

 

A volt miniszterelnök 2005 március elsején mondta el utolsó parlamenti felszólalását. A téma “Az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára létrehozásáról szóló 2003. évi III. törvény módosítása” volt. Íme a teljes szöveg:

 

http://tinyurl.com/q7w9vnx

 

Ez volt az eddigi utolsó horngyulázás a Parlamentben

 

“Így lehetett ez valahogy a vasúti pótjegyek kitalálásánál is, amellyel még a Horn Gyula által bevezetett, eddig sérthetetlen nyugdíjas ingyenes utazást is megszüntették”. (Nemény András, MSZP, 2013. június 3.)

 

http://tinyurl.com/q79aar7

 

Horn Gyula halálára

 

A kis nagy ember

 

A legutolsó Horn-interjú volt. Ágnes, a titkárasszony alig titkolta rémült szorongását. Előre szólt, ha lehet, inkább tíz perccel előbb jöjjek, mint másfél perccel később. Merthogy főnöke erre kényes, nagyon kényes, „még így is”. Ezt a „még így is"-t nem nagyon értettem. Mondták, suttogták a parlamenti folyosókon, hogy az ex pártelnökkel „apróbb bajok vannak”, hogy néha ki-kihagy kicsit, „de próbáld meg.”

 

http://tinyurl.com/mru8p2e

 

Búcsú

 

Sokak szerint az a legigazibb kép Horn Gyuláról, amellyel mai címlapunkon búcsúzunk a volt miniszterelnöktől. Élete egyik meghatározó epizódja volt, amikor majdnem pontosan 24 éve, 1989 június 27-én - osztrák kollégájával, Alois Mockkal - átvágta a két országot és a két világrendszert is elválasztó vasfüggönyt. Néhány héttel később ugyancsak ő jelentette be, hogy a magyar hatóságok vízum nélkül átengedik Ausztriába a menekülő NDK-s állampolgárokat. A következő évben az európai egységért kifejtett tevékenységéért joggal vehette át a Károly-díjat.

 

http://tinyurl.com/lp6fpt7

 

Az MSZP saját halottjaként búcsúzik a volt kormányfőtől

 

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-nek küldött közleményében azt írta: „mindig emlékezni fogunk Horn Gyulára, aki a mélyről jött ember kivételes érzékével ismerte a hétköznapi sorsokat, példás bátorsággal és odaadással tudott megküzdeni a lehetetlennek tűnő kihívásokkal”.

 

http://tinyurl.com/m655or7

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 77
Heti: 163
Havi: 2 740
Össz.: 367 903

Látogatottság növelés
Oldal: Elhunyt Horn Gyula
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »