Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

 2013.10.21.

Egy érzés, amely mindent eltakar

első rész

A Fidesz békemenete egy kanadai magyar szemszögébőlEgy érzés mindent eltakar,
’s elhittük, mindörökké tart,
a törvény nálunk dől le majd,
de jaj, a szerelemnek múlnia kell,
akkor is ha égig emel,
és szép, hogy mást hiszel,
mert mást ígér….
    (Zorán: A szerelemnek múlnia kell)

Bevezető

A világ 1975-ben megváltozott. Ekkor jelent meg a Science and Behavior Books kiadásában A Mágia Struktúrája (angolul: The Structure of Magic), amelyben Richard Bandler és John Grinder részletes térképet készített az érzelem és a magatartás közötti kapcsolat lényegéről. Ekkor tudtuk meg, hogy érzelmeink befolyásolásával az egész világot a feje tetejére tudjuk állítani. Ekkor tudtuk meg azt is, hogy érzelmeink nemcsak kiváló szolgák, hanem zsarnoki uralkodók is. Innentől tudjuk, hogy annak a meghatározására, mire vagyunk képesek, a legjobb módszer úgy tenni, mintha tudnánk. Innentől kezd a valóság leírása érzelmi kérdéssé válni. Ekkor tudtuk meg, hogyan korlátozhatjuk világunkat a nyelvhasználat útján, és hogyan törhetünk ki ezen korlátok közül a kommunikáció eszközeivel.

http://tinyurl.com/kfrn4cv

Egy érzés, amely mindent eltakar – A Fidesz békemenete egy kanadai magyar szemszögéből

(2. rész)

Tehát: mi köze van az első részben elmondottaknak a január végi békemenethez vagy a Fideszhez?

Lantos János nyilast egyetlen hazáját szerető konzervatív, keresztény Orbán-rajongó sem dobálta meg 2010. vagy 2011. október 23-án Budapesten! Nézzék meg a YouTube-on Lantos kanadai fogadtatását a két nagy nemzeti ünnepünkön. A valamivel több mint 100 fős kanadai rajongótábor egyetlen tagja sem emelte fel Lantos vagy Morvai Krisztina ellen a szavát, egyikük sem ragadott tollat, hogy figyelmeztesse szeretett vezérüket: „Hej, Miniszterelnök Úr, csináljon már rendet, mert ezek az emberek lejáratják hazánkat Kanadában és a nemzetközi közvélemény előtt.” A kanadai rajongók nemhogy nem szóltak oda szeretett vezérüknek, hanem ide hívják Kanadába a fajgyűlölőket, platformot adnak Csurkának, Morvainak, Raffaynak, hogy itt – egy alapjában liberális országban – terjesszék a liberális dögvészről, a zsidóságról, a „másfajták” kirekesztéséről szóló nézeteiket. És, ahogy ezt majd bizonyítani fogom, teszik mindezt – sok esetben – az itteni katolikus egyházak termeiben a helyi plébánosok lelkes támogatásával.

http://tinyurl.com/lbprs6e

Egy érzés, amely mindent eltakar – A Fidesz békemenete egy kanadai magyar szemszögéből

(3. rész)

Ebben a részben megrajzolom azt az arcképcsarnokot, amely a békemenet budapesti vezetőit ábrázolja. Szeretném közelebbről bemutatni, hogy a békemenet vezetőinek hazaszeretet-érzése mit takar, mit kellene nekik kiverni a fejükből, hogy végre béke legyen Magyarországon, és megszűnjön annak a veszélye, hogy – akár egy kádárista, akár egy horthysta fordulatnak köszönhetően – megsemmisüljön mindaz, amiről a hazájukat szerető demokraták, a köztársaság szerelmesei, évszázadok óta álmodoznak.

http://tinyurl.com/klw29gx

Egy érzés, amely mindent eltakar – A Fidesz békemenete egy kanadai magyar szemszögéből

(4. rész)

És most tekintsük át röviden a kanadai békemenetelők éllovasainak arcképcsarnokát. Azokét, akik a budapesti békemenettel szimpatizáló kanadai aláírásgyűjtést kezdeményezték. Vajon az ő hazaszeretet-érzésük mit takar? Itt is csak az első sorban menetelőket fogom megemlíteni, és olyanokat, akikkel korábban már volt valami dolgom, akiket személyesen ismerek.

http://tinyurl.com/khqfeau

Egy érzés, amely mindent eltakar – zárszó

A hazaszeretet érzése nem takarhatja el azt a nyilvánvaló tényt, hogy hazánk jelenlegi vezetői visszaéltek a bizalmunkkal. A hazaszeretet érzése nem takarhatja el a szemünk elől a Fidesz nyilvánosság előtt felvállalt álláspontját, mely szerint a politikában nem az igazmondás, hanem a hatalom megszerzése az első számú cél. Ha erről az utóbbi célról le tudott mondani Gyurcsány Ferenc, miért nem tud lemondani Orbán Viktor?

http://tinyurl.com/mar6csr

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 77
Heti: 179
Havi: 2 756
Össz.: 367 919

Látogatottság növelés
Oldal: Egy érzés, amely mindent eltakar I-V.rész
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »