Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

2014.04.01. 

Visszaszámlálás: http://tinyurl.com/mao62cw

Én ma is:
Addig fogok tiltakozni, míg le nem kerül a napirendről teljes mértékben a szobor fölállítása!
Én még ma is, itt is és most is:
Én, Horváth Béláné, a leghatározottabban tiltakozom a német megszállás emlékművének nyilvánosságra jutott terve ellen.

Tiltakozom az ellen a kormányzati politika ellen, amelynek célja a magyar történelem átírása, meghamisítása, a magyar államigazgatásnak a holokausztért, 600 ezer magyar állampolgár elhurcolásáért és meggyilkolásáért viselt felelősségének eltagadása.

Tiltakozom az ellen, hogy a holokauszt 70. évfordulóját a történelmi felelősséggel való szembenézés és a méltó megemlékezés helyett, a magyar kormány és intézményei a történelem meghamisítására az áldozatok emlékének besározására használják fel.

Szavazz 2014. április 06-án!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://youtu.be/pygU1Npx2BI

Választás 2014.04.06-án Hallgass az eszedre, ne szavazz a Fideszre!

http://youtu.be/1Kbk0gWDMdI

Kormányváltás

http://youtu.be/fGqJoKcqFBs

Szavazz 2014.04.06!!!!!!!!!!!!!!!

http://youtu.be/HL3Ibl9Ijaw

Választási felhívás

http://youtu.be/t4ummJDkZLc

Ménem' hagyszmá' békibe'

http://youtu.be/5t8dD4I_NpU

A fidesz jelöltjei nem érdemlik meg az ön szavazatát!

Kattints a képre!!!

http://tinyurl.com/qbrk4bp

A FIDESZ 26. születésnapjára!
FIDESZ ELVEK A KUKÁBAN
emlékeztető

http://tinyurl.com/kv9sry8

Sohasem volt ilyen korrupt kormány, mint Orbán Viktoré

http://youtu.be/_J8RZ4wbuKk

Berágott az összefogásra Mesterházy kampánytanácsadója

Vitát gerjesztett a baloldali ellenzéken belül annak a kérdésnek az eldöntése, hogy mikor és hogyan indítsák a miniszterelnök-jelölti kampányt. A hvg.hu úgy tudja, az MSZP izraeli kampánytanácsadója annyira felkapta a vizet, hogy végül Mesterházy Attilának kellett közbeavatkozni és elsimítani az ellentéteket. A vita hátterében a Simon-ügy van.

http://tinyurl.com/nw8od44

MSZP: tragikomikusan leszerepelt a magyar diplomácia

Tragikomikusan leszerepelt a Külügyminisztérium és Orbán Viktor kormányfő az ukrán válsággal összefüggésben - mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a szocialisták EP-listavezetője.

http://tinyurl.com/nvxgd9g

Idióták dicsérete

Kentaurbeszéd

A kár valamelyik ellenzéki politikus nevezi ezt vagy azt a kormányintézkedést, törvényi rendelkezést idiotizmusnak, akár a parlament elnöke a paksi idiotizmus ellen síppal-dobbal-nádihegedűvel hadakozó ellenzékieket idiótáknak, a minősítést egyik oldalon sem elismerésnek és dicséretnek szánják.

http://tinyurl.com/q2vcka7

Fidesz-listán indulhat Tőkés László

Az erdélyi magyarság brüsszeli képviseletét csak úgy lehet biztosítani, ha a Tőkés László a Fidesz jelöltjeként szerez mandátumot – állapította meg az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) választmánya szombati, székelyudvarhelyi ülésén, amelyet az európai parlamenti (EP-) választásokkal kapcsolatos stratégia elfogadására hívtak össze.

http://tinyurl.com/okfx4yc

Bevált újratervezések

Interjú: Pogány Judit Kossuth-díjas színésznővel

Semmivel sem lehetne rávenni Pogány Juditot arra, hogy újra beálljon (akárha önkormányzati) képviselőnek, mint a kilencvenes években. A Kossuth-díjas színésznőt filmes és valós újratervezésről, oda- és oda nem figyelésről kérdeztük. A beszélgetésből az is kiderül, hogyan kell ascherül gondolkodni és mi az a pogánykodás.

http://tinyurl.com/o5bakt9

A német hungarikum

Egy Magyarországon gyártott német sportkocsiból magyar autó lett. Ha nem volna képzavar, azt írnám: német hungarikum. A Győrben gyártott Audi TT legújabb, harmadik generációját márciusban mutatják be a genfi autószalonon. Egyelőre titok lengi körül, bár egy kémfotó már megjelent róla, a műszerfalát pedig Las Vegasban külön is bemutatták, de az egész konstrukcióról még senki sem beszélhet.

http://tinyurl.com/pgkt5yc

Választás 2014: Könnyen jöhet egy drága pofon

Elvileg akár komoly pénzbírsággal is sújthatják a pártos médiát

Néhány napja már hivatalosan is folyik a kampány, és a választási bizottságok pénzbírsággal sújthatják azokat, akik megszegik a játékszabályokat. E testületeknek korábban csak arra volt lehetőségük, hogy a jogsértést megállapítsák, és az érintetteket eltiltsák annak folytatásától.

http://tinyurl.com/onudyju

Felvétel: Így menekült Janukovics

Biztonsági kamera rögzítette, hogyan menekült külvárosi rezidenciájából Viktor Janukovics, nem sokkal azután, hogy leváltották. A képek tanulsága szerint előbb teherautók hagyták el a luxusvillát, majd Janukovics is távozott egy helikopterrel. A menesztett ukrán elnök jelenlegi tartózkodási helyéről nem lehet pontosat tudni.

http://tinyurl.com/nalkl2b

Lesz-e újabb deficiteljárás Magyarország ellen?

Kedden kiderül. Az Európai Bizottság akkor teszi közzé előrejelzéseit. Számítások szerint 2013-ban és 2014-ben is rendben lehet a hiány, a gond 2015-ben kezdődhet.

http://tinyurl.com/pdv4cwn

Rétvári: nem buzdítottak utcai demonstrációra 2006 szeptemberében

Rétvári Bence szerint a jelenlegi kormánypártok semmilyen utcai demonstrációra nem buzdítottak szeptemberben, októberben pedig a forradalom évfordulójára emlékeztek.

http://tinyurl.com/p79dkcm

Bajnai: A posztszovjet Orbanisztán fővárosa Felcsút

Körmend – Áprilisban döntenünk kell, merre tartunk, Ausztria vagy Ukrajna felé – mondta Bajnai Gondon fórumán.

http://tinyurl.com/no8hy2y

Orbán Viktor történelmi veresége

Egy héten belül kétszer ütközött össze Orbán Viktor a történelemmel és mind a kétszer ő húzta a rövidebbet. Előbb a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében volt kénytelen meghátrálni, majd a világtörténelem suhant el mellette: egy szava sem volt a kijevi mészárlásról és Viktor Janukovics elnök bukásáról.

http://tinyurl.com/orjfkv4

Őszödi öngól

A Fidesz és annak tartozékai, vagyis a komplett államapparátus és médiaholdudvar, újra elővette az őszödi Gyurcsány-beszédet, mint valami ősbűnt és nem mintha annak köszönhetné – vagyis az általa kirobbantott botránynak – a kétharmados parlamenti győzelmét.

http://tinyurl.com/o3868o3

Neki az Úr lámpást adott - ami immár örökké az övé

Nem vagyok normális, ezen a borongós, lusta-lelkű szombat délelőttön temetésre megyek. A fejembe vettem, hogy ott a helyem a magyar valóság rendező ikonjának, Jancsó Miklósnak a temetésén.

http://tinyurl.com/oj8uqq7

Támogatja Ukrajna függetlenségét és területi egységét Románia - Basescu

Románia szomszédos országként, NATO és EU-tagállamkánt támogatja Ukrajna függetlenségét és területi egységét, amit álláspontja szerint valamennyi ukrán politikusnak és a nemzetközi közösségnek is garantálnia kell - mutatott rá Traian Basescu román államfő vasárnap.

http://tinyurl.com/ou28kae

Királyi trónt kapott 90. születésnapjára

1,2 tonnás arannyal, gyémántokkal és állati bőrökkel díszített trónt kapott 90. születésnapjára Robert Mugabe, zimbabwei elnök. Az ajándékon három művész két éven keresztül dolgozott.

http://tinyurl.com/nqyaczz

Ezeket muszáj kiemelni!!!!!!!!!!

Kuncze felmosta a padlót a HírTV hazug riporterével (+videó)

A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt irodát visszaadta az államnak, ami bőven fedezi a hitelt. Lentebb részletezem az ügyet és a Fidesz-média hazugságait, a lényeg, hogy a HírTV is ezzel az üggyel próbálta Kunczét támadni, de a riporter elég rosszul járt.

http://tinyurl.com/q7hxv7k

Bokros Lajos a Matolcsy-csomagról és a magyar gazdaságról

http://youtu.be/dCHrgqSERY4

RAPTOR

Nagyfokú naivitásra vallana, ha bárki is azt kezdené vizsgálgatni, miből van az árvízi törpének háromszázmilliós vagyona.

Nem annyi van!

A szemlélet, a gondolkodás hibás!

http://tinyurl.com/kdf68ht

A Magyar Nemzet bepróbálkozott

A Magyar Nemzet ismét bepróbálkozott, de ezúttal is sikeresen melléfogott. 

http://tinyurl.com/lswm7dh

Meghalt Radnóti Miklós özvegye

A 102 éves Gyarmati Fanni szombatra virradóra hunyt el - számolt be a Népszava.

A nyugdíjas nyelvtanár, oktató férje, Radnóti Miklós hagyatékának rendezője, őrzője, közrebocsátója volt. A Hetedik ecloga vagy a Levél a hitveshez múzsája visszavonultan élt, nem ment el a századik születésnapjára rendezett ünnepségre sem. 2012-ben viszont mesélt a Radnóti-díjas Lutter Imrének és Kiss Lászlónak.

http://tinyurl.com/pqgzvss

Elhunyt Radnóti Miklós költő özvegye. Gyarmati Fannit életének 102. évében, szombat hajnalban érte a halál.

http://tinyurl.com/o5tn88b

Változás márciustól: az öröklés szabályai is módosulnak

A március 15-étől hatályba lépő új polgári törvénykönyv több mint ötven év után hoz új szabályozást az emberek vagyoni és személyi viszonyaiban. Az új kódex az 1960 óta hatályos törvénykönyv jelenlegi szövegének csaknem felét őrizte meg, a negyedét korrigálta, ugyanekkora részét pedig lényegesen változtatta meg vagy teljesen megújította.

http://tinyurl.com/q6tepx8

Orbánt durván szidalmazva ünnepeltette magát Gyurcsány

Orbán „gazember”, „hitvány”, és „elment az esze” – durván szidalmazta a miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc idei évértékelő beszédében. Majd azt is elmondta, hogy miben tévedett a baloldal, és miért csalódtak bennük is a választók. Orbán a fővárosi Szabadságtérre tervezett megszállási emlékművel Radnóti Miklós „gyilkosait mentegeti”, akik nem németek, hanem magyarok voltak - mondta Gyurcsány Ferenc.

http://tinyurl.com/ok4c9gn

Galéria: Sas József, Vágó István, és a többi Gyurcsány-fan is ott volt az évértékelőn

Gyurcsány Ferenc idén is megtartotta évértékelőjét. Oott voltak a fanok is.

http://tinyurl.com/os4h8rx

Gyurcsány: Orbán Radnóti gyilkosait mentegeti - percről percre

Egy nappal Orbán Viktor évértékelője előtt Gyurcsány Ferenc is megtartotta a magáét. "Gazemberezte" Orbán Viktort, szerinte a miniszterelnök Keletre megy, de Nyugaton "tartja a markát", mentegeti a megszállási emlékművel Radnóti Miklós gyilkossait. Gyurcsány önkritikát is gyakorolt, szerinte a baloldal is azt gondolta korábban, gyorsan meg lehet változtatni az országot, pedig szerinte "Kádár népe" inkább jólétre vágyott, kevésbé a szabadságra. Mesterházy Attila is megjelent a rendezvényen, akit Gyurcsány "Magyarország következő miniszterelnökeként" köszöntött.

http://tinyurl.com/oop3qw6

Gyurcsányék berágtak a közmédiára

Problémájuk van a közmédiával, úgyhogy nem válaszolnak a kérdéseikre és a műsoraikban sem vesznek részt.

A riport egy sajtótájékoztatóval kezdődik, amelyet a DK elnöke Orbán vagyonosodásáról tartott. A riport viszont Orbán vagyonosodásáról nem ejt szót, ehelyett Gyurcsánnyal foglalkozik.

http://tinyurl.com/nro4qoc

Gyurcsány: nem voltam elég jó, de Attila jobb lesz!

Választás2014 – A DK elnöke szerint Orbán Viktor az ország legkorruptabb politikusa

Az államfő egy hitelét vesztett báb, a kormányfő pedig egy szélhámos - mondta Gyurcsány Ferenc tizedik évértékelő beszédében. A volt kormányfő szerint történelmi válság van, de a baloldal Mesterházy Attila vezetésével győzni fog.

http://tinyurl.com/nk6ulfp

Gyurcsány: Orbán silány, hitvány, álnok gazember

Tizedik évértékelőjét tartotta Gyurcsány Ferenc szombat délután egy budapesti luxushotelben, ahol a többi baloldali párt vezetői is megjelentek. Ott volt Mesterházy Attila is, akinek Gyurcsány egyszer kiharcolt egy kis tapsot, de a volt kormányfő a beszédében nagyrészt nem Mesterházyt éltette, hanem Orbán Viktort ostorozta. Gyurcsány rengeteg negatív jelzővel illette miniszterelnököt, többek között silány, hitvány, álnok, korrupt gazembernek nevezte, akinek még az esze is elment.

http://tinyurl.com/nc7fex5

Gyurcsány: Orbán egy szélhálmos

Gyurcsány Ferenc szerint 24 évvel a rendszerváltozás után Magyarországon történelmi válság van

http://tinyurl.com/nv3f7ef

 

'Nem hagyhatjuk, hogy Orbánék Ázsiába deportálják Magyarországot!'

"Pitiáner, haszonleső hobbinácinak" nevezte az uniós zászlót a Parlament ablakán kidobó jobbikosokat Szanyi Tibor. Az MSZP EP-listavezetője szerint Orbán pedig egy "kisstílű politikai szélhámos", aki végleg Ázsiába deportálná Magyarországot.

http://tinyurl.com/ppjkjo8

Csák Jánosnak biztos helye van Orbán terveiben?

A Fidesz április 6-a után dönt az európai parlamenti képviselőjelöltjeiről

A Fidesz a parlamenti választás, április 6-a után dönt hivatalosan az európai parlamenti listáról – mondták lapunknak a párt vezető politikusai. Azt viszont bizonyosnak nevezték, hogy ha Orbán Viktor tavasszal győz, a Fidesz listavezetője május 25-én az EP-választáson az lesz, akit várhatóan uniós biztosnak ajánlanak majd Andor László mandátumának megszűnése után az EU „kormányába”.

http://tinyurl.com/px5hgtg

Arccal a Vár felé: Orbán mégis beköltözne a Sándor-palotába?

Ismét szóba került a miniszterelnöki kabinet felköltözése a Várba, s az sem kizárt, hogy Orbán Viktor megkísérli „visszafoglalni” a Sándor-palotát Áder Jánostól. A Miniszterelnökség megbízásából karácsony előtt elkészült tanulmány készítői, a Zoboki–Demeter és Társai Építésziroda, illetve az ÉrtékTérkép Kft., arra kaptak felkérést, hogy a 2014–2020-as európai uniós fejlesztési ciklus lehetséges budapesti kormányzati beruházásait vizsgálják meg.

http://tinyurl.com/nrl29su

Megyesi Gusztáv: Saját halott

Szabadrúgás

Csak gratulálni lehet a fővárosi önkormányzatnak: egy hét után mégiscsak rájöttek arra, hogy ők is saját halottnak akarják tekinteni a múlt pénteken elhunyt Jancsó Miklóst.

http://tinyurl.com/ncbtd3h

Miért lógja el Orbán a kínos szavazásokat?

A héten megszavazták a Paksi Atomerőmű bővítését. A szavazás kulcsfontosságú volt az ország jövőjére nézve, a miniszterelnök mégsem vett részt rajta. Nem ez az első, hogy Orbán Viktor távol marad, kérdés, hogy miért?

- Magánnyugdíjpénztári törvény

A miniszterelnök távol maradt a szavazásról.,

- Választási törvény, iskolák államosítása

E két törvény elfogadásánál sem volt jelen Orbán Viktor

- Földtörvény

Orbán Viktor ezen a napon az UniCredit bankcsoport vezérigazgatójával tárgyalt Budapesten,

- Takarékszövetkezetek államosítása

A miniszterelnök nem szavazott, Brüsszelben volt.

- Paks II

A miniszterelnök ezen a napon a szegedi lézeres kutatóközpont ünnepélyes alapkőletételén volt.

http://tinyurl.com/k9yos5l

Orbán, Semjén, Kövér és a többiek

Kész a Fidesz-lista a választásokra

Elfogadta a Fidesz választmánya a kormánypártok országos listáját.

http://tinyurl.com/ply5qxu

Orosz kapcsolatok: Nem csomagban gondolkodnak

A Vnyesekonombank követeli a Malévba öntött 120 millió euróját

Még a paksi atomerőmű több ezermilliárd forintos bővítéséről szóló megállapodás sem simít el minden vitát a magyar–orosz kapcsolatokban: a Dunaferr és a Malév ügyében továbbra sincs megállapodás.

http://tinyurl.com/p9g2wss

Edzőtáboroztak az Éger menesztését kívánó orvosok

Etikai eljárást indított az orvosi kamara a gazdasági visszaéléseket feltáró felügyelőbizottság elnöke ellen.

http://tinyurl.com/qc4yvt5

LÓREGÉNY

Feje tetejére állt a világ! - panaszkodott a Ló,  a 2441-es Italboltban.

Sok mindent átéltem már, ha nem én, hát a szépapám! Mi, a mi fajtánk ment igásként Doberdóba trénszekérrel, ült egy fazon csukaszürkében a bakon, és mindek cakkumpakk hívtak hadtápnak, ispotályosnak, mikor-minek. Hívtak tarackosnak, ha löveget vonatattak velünk a Don felé, sőt négylábú kerékpárnak csúfoltak a papírbakanccsal felszereltek.

http://tinyurl.com/q8nzyez

Rendőrsorfalba ütközött egy tömegverekedés a budai Várban

Rendőrsorfal akadályozta meg, hogy összeverekedjen a "Becsület napja" címmel meghirdetett demonstráció és az antifasiszta ellentüntetők egy csoportja szombat délután a budai Várban, a Kapisztrán térnél.

http://tinyurl.com/po9yn3n

Strasbourgban perli a magyar államot egy takarék

A Takarékbank államosítása miatt fordultak a részvényesek az Emberi Jogok Európai Bíróságához, kárpótlást akarnak.

http://tinyurl.com/mzyx6p4

Célpontban a Célpont Fidesz-csicskái

A Célpont blogon „Az MSZP és a csicskák” címmel jelent meg néhány nappal ezelőtt egy fölényesen gúnyos írásocska az inkriminált köteles bekiabálás és az erre történő Mesterházy reagálás „ballib” médiavisszhangjáról.

http://tinyurl.com/m2vsplb

Csökkent a rezsim!!!

Február 4-én mindjárt 6 lapot (= 12 oldal) kaptam a szolgáltatóktól a rezsim csökkenéséről.

http://tinyurl.com/lv5ylch

Kültag Rogán és beltag Orbán Bt.-je az ország

Már az is bicskanyitogató volt, amikor Rogántóni nekikezdett a színjátéknak, hogy majd a frakció felkéri a kormányt, hogy csináljon ezt meg azt, foglalkozzon ilyen meg olyan kérdésekkel, például a Fidesz javaslatára a devizahitelesek problémájával vagy a rezsicsökkentéssel. Mintha nem Rogán nyújtogatott volna be a kormány helyett több törvényjavaslatot is, talán volt köztük alkotmánymódosítás is. De amit a minap vitt véghez a frakció-kormány szimbiózis, az nem bicska volt, hanem pallos és nem kinyílt, hanem nyakazott.

http://tinyurl.com/k6x5bcm

Orbán: én csak egy szegény miniszterelnök vagyok

Orbán Viktor szerint nem a magyar gazdaság állapota, hanem a nemzetközi pénzmozgások irányítják a forint árfolyamát, ez pedig azt jelenti: a világgazdaság bizonytalansága és az európai gazdaság válsága sem ért még véget – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök szerint a rezsiharc színtere most Brüsszelbe tevődik át, és a következő hónapokban komolyra fog fordulni. Az alacsony közmunkabért illetően a kormányfő azt mondta: Magyarországon minden bér alacsony.

http://tinyurl.com/qjsco3s

Bankot vett az OTP Horvátországban

Az OTP banka Hrvatska (OBH) megállapodást írt alá Zágrábban az olasz Banco Popolare bankcsoporttal, a Banco Popolare Croatia (BPC) 98,37%-os tulajdonrészének megvásárlásáró - tudatta a bank közleményében.

http://tinyurl.com/ohthlck

Beszakadt a forint, Orbán és Matolcsy nem volt megnyugtató

Pénteken nem sokkal 11 óra előtt ismét 312 forint fölé emelkedett az euró árfolyama azt követően, hogy reggel Matolcsy György jegybankelnök és Orbán Viktor és a magyar gazdaságpolitikai élet több szereplője is megszólalt a monetáris politikával kapcsolatban – de a forint szempontjából semmi megnyugtatót nem mondtak.

http://tinyurl.com/nsm3blw

Elhunyt Jancsó Miklós

93 éves korában elhunyt Jancsó Miklós, a magyar filmművészet egyik legnagyobb alakja - értesült a hvg.hu, a hírt Mészáros Márta, a rendező korábbi felesége megerősítette. A rendezőt a Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti. Jancsó temetéséről később intézkednek.

http://tinyurl.com/qdomf62

Mészáros Márta: Véget ért egy korszak

Mészáros Márta filmrendező, Jancsó Miklós második felesége, aki válásuk óta is szoros kapcsolatban állt vele, ma azt mondta lapunknak:

– Véget ért egy korszak, és fogalmunk sincs, lesz-e még hasonló a magyar film történetében.

http://tinyurl.com/ofasrlf

"Fazekas miniszter úr, mondjon le!"

Földet vissza a valós gazdáknak – ezt követelik Berettyóújfalunál a forgalmat lassító gazdák.

http://tinyurl.com/ormuzkv

Paksi bővítés: elfoglalták az NFM portáját az Együtt-PM aktivistái

Elfoglalták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fő utcai épületének portáját a paksi bővítés ellen tiltakozó Együtt-PM-es aktivisták.  Az ellenzéki párt aktivistái egy "Elég a titkolózásból! Népszavazást Paksról!" feliratú molinót feszítettek ki az épület fogadóterében.

http://tinyurl.com/pryjtep

Negyvenkétmilliós állami megrendelés a szégyenlistás cégnek

Hamar elterjedt, hogy mennyire csúnya formaruhában vonulnak majd fel a magyar sportolók a téli olimpián. Most az is kiderült, hogy a ruhákat gyártó cég tulaja rajta van a NAV szégyenlistáján.

http://tinyurl.com/kzweuag

Orbán nyitja a hétfői parlamentet

Napirend előtt szólal majd fel hétfőn Orbán Viktor a parlamentben, ahol a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökét is megválasztják.

http://tinyurl.com/ll9n3dz

Orbán ismét a gazdagokért harcolna Brüsszelben

Lapunk a héten többször is foglalkozott Rogán Antal harcias nyilatkozataival rezsiharc-ügyben. A hét elején a fideszes frakcióvezető még arról beszélt, hogy az Európai Unió eljárást készít elő hazánk ellen az energiaárak csökkentése miatt. Keddi számunkban bebizonyítottuk, hogy nem indult ilyen új eljárás. Oettinger uniós energiabiztos egyelőre csak levelet írt tizenhét tagállam kormányának, amelyben a kiskereskedelmi energiaárak központi szabályozásának kivezetését kéri. 

http://tinyurl.com/nvomtya

Újabb emlékművet tervez Orbán?

Még el sem készült a vitatott Szabadság téri '44-es német megszállási emlékmű, Orbán Viktor talán már most egy új emlékmű tervén töri a fejét. Legalábbis a Népszabadság kormány(fő) közeli forrásai "nem lennének meglepve", ha - a Fidesz tavaszi győzelme esetén - jövőre, április 4-én, a szovjet megszállás áldozatainak tiszteletére állítanának emlékművet. Ha így lesz, ennek ugyanaz lesz az oka, mint amiért a lap fideszes informátorai szerint a kormányfő a hazai és a nemzetközi botrány ellenére körömszakadtáig ragaszkodik a március 19-én felavatandó birodalmi sasos-arkangyalos német megszállási emlékműhöz is: a XX. század sorsfordító eseményeit illetően ugyanis Orbán Viktornak "történelmi küldetéstudata" van.

http://tinyurl.com/nn6lydl

Forintra kiszámolják a pártígéreteket

Szigorúbb kampányfinanszírozást sürgetnek a Transparency International Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet szakértői. Mint megállapították, különösen nagy veszélyt jelent a kampányok kiszervezésének lehetősége.

Azt is jelezték, hogy februártól "beárazzák" a pártígéreteket, vagyis azt vizsgálják, hogy milyen hatással lehetnek a költségvetésre. A már vizsgáltak közül 70 milliárd forint lenne a költségvetési hatása annak, hogy 3 helyett 9 hónapig járjon munkanélküli segély. Az alapvető élelmiszerek 4 százalékosnak feltételezett - áfacsökkentése 30-32 milliárd forint kiesést okozna a költségvetésnek.

http://tinyurl.com/pjshgap

A rezsicsökkentés miatt bevonhatják a Fővárosi Vízművek engedélyét

Akkora lyukat ütött a Fővárosi Vízművek pénzügyein a külföldi tulajdonosok kivásárlása, a rezsicsökkentés és egyéb változások, hogy a fővárosnak egymilliárd forinttal kell kisegítenie a céget. Ellenkező esetben bevonhatják a működési engedélyét.Súlyos pénzügyi helyzetbe hozta a Fővárosi Vízműveket a külföldi befektetők részesedésének visszavásárlása, a rezsicsökkentés és más törvényi változások, ezért, ha a főváros nem ad egymilliárd forintot, a működési engedélyét is elveszítheti. Lényegében ez áll abban a javaslatban, amit a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére nyújtott be két főpolgármester-helyettes, György István és Bagdy Gábor.

http://tinyurl.com/ojvev3z

Gyurcsány: kormányváltás esetén jöhetne a 30 százalékos szja-kulcs

Az összefogást alkotó pártok között nincs érdemi vita abban, hogy kormányváltás esetén havi 400-500 ezer forintnyi jövedelem után lépne be egy második, körülbelül 30 százalékos személyijövedelemadó-kulcs – jelentette ki a TV2 csütörtök reggeli, Mokka című műsorában Gyurcsány Ferenc.

http://tinyurl.com/nt7udbr

Még tíz időközi választás lesz áprilisig

Csütörtöktől már nem írható ki időköziWeblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 77
Heti: 129
Havi: 2 706
Össz.: 367 869

Látogatottság növelés
Oldal: Friss hírek!!!
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »