Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

"Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik.
Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."(Montesquieu
)

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom.
Amikor a kormány fél az emberektől, az demokrácia." (Thomas Jefferson)

2014.04.06. A SZERKESZTŐ HATÁROZATLAN IDEJŰ SZABADSÁGOT VESZ KI!

A hét hírei: az állami tankönyvkiadóktól az újabb PISA-eredményig

Az állam megvett két tankönyvkiadót, a magyar diákok újabb PISA-teszt eredményét kapták meg, a felvételizőkre pedig fontos feladat vár - ezek voltak a hét hírei.

A szegedi és a pécsi egyetemen is marad a jelenlegi rektor

http://tinyurl.com/lpde9ll

Elektronikus hallgatói válsztásokat tarthatnak az egyetemek?

Az egész országban bevezethetik az elektronikus hallgatói választások és szavazások rendszerét - tájékoztatta az eduline-t a kezdeményezést szorgalmazó Horváth Dávid netminiszterelnök. Az elképzelést közel húsz felsőoktatási intézmény és a HÖOK elnöke is támogatja, de a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) is csatlakozott.

http://tinyurl.com/pxzrfdq

Itt a teljes lista: ilyen ösztöndíjakra pályázhatnak az egyetemisták és főiskolások

Kinek jár alaptámogatás, Bursa Hungarica vagy tanulmányi ösztöndíj? Utánajártunk, hogy egyetemistaként, főiskolásként milyen támogatásokra és ösztöndíjakra pályázhattok.

http://tinyurl.com/qh83qcw

Két tankönyvkiadót is megvett az állam

Az állam megvásárolta az Apáczai Kiadót és a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadót - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

http://tinyurl.com/oerpugk

A szegedi és a pécsi egyetemen is marad a jelenlegi rektor

Négy rektor kinevezésére tesz javaslatot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - Klinghammer István államtitkár felterjesztése alapján - a köztársasági elnöknek.

http://tinyurl.com/q2fukm9

Diploma nyelvvizsga nélkül: két év haladékot kap az egyetemisták egy része

Milyen feltételek mellett szerezhetnek diplomát azok, akik elmúltak negyvenévesek? Hány éves kortól jár mentesség a nyelvvizsga alól? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

http://tinyurl.com/ncdtchz

Van, aki évente egymillió forintot bukott a "fizetésemelés" miatt

Évi nettó egymillió forintot is bukhattak a pedagógusok a szeptemberben bevezetett életpályamodellen, de hasonló összeget akár nyerni is tudtak - írja a vs.hu.

http://tinyurl.com/npoph64

Mi vár a tanárokra szeptembertől? Ilyen kérdéseket tesznek majd fel a tanfelügyelők

Egyre többet lehet tudni arról, hogyan ellenőrzik majd a tanfelügyelők a pedagógusok munkáját - a tanároknak például egy személyes interjún is részt kell venniük. Az Oktatási Hivatal nemrég kibővített útmutatójából összeszedtük, milyen kérdésekre számíthatnak a gimnáziumi pedagógusok.

http://tinyurl.com/q5ve6jn

Képek: amikor Hoffmann Rózsa kínos nyilatkozatain röhög az internet

Már csak három nap van a választásig - kiderül, ki alakíthat kormányt, és nemsokára azt is megtudjuk, ki lesz felelős az új kormányban az oktatásért. Orbán Viktoron, Schmitt Pálon és Matolcsy Györgyön kívül alighanem Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár volt az egyetlen az elmúlt négy évben, akinek a nyilatkozatai rendszeresen megmozgatták a mémgyárosok fantáziáját. A legemlékezetesebb "alkotások" közül válogattunk.

http://tinyurl.com/o3kbgb7

Több diák kaphat iskolagyümölcsöt

Magyarország a következő tanévtől várhatóan a jelenleginél is több pénzt fordíthat a nemzeti iskolagyümölcs-programra, amelyet az általános iskolások teljes körére kiterjesztene - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárpiaci főosztályvezető-helyettese.

http://tinyurl.com/pd4xxku

Így dolgoznak szeptembertől a tanfelügyelők: mit ellenőriznek az órákon?

Dokumentumokat elemeznek, tanári és iskolaigazgatói interjút készítenek és órákat is látogatnak szeptembertől a tanfelügyelők. Mit ellenőriznek az órákon? Milyen szempontok alapján értékelik a pedagógusok munkáját?

http://tinyurl.com/oustl2m

"Nagy titokban" lett egy állami tankönyvkiadó

A héten az állam "nagy titokban" megvette az Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft.-t - írta pontosan meg nem nevezett, de több forrásból megerősített információját a Népszabadság csütörtökön.

http://tinyurl.com/ozmc934

Jön a szigor 2015-től: még nehezebb lesz bekerülni az egyetemekre

Nagyobb lesz a szigor a 2015-ös felvételin, mint eddig: az idei 260 pont helyett jövőre legalább 280 pontot kell összegyűjteniük azoknak, akik egyetemen vagy főiskolán szeretnének továbbtanulni, számos alap- és osztatlan szakra pedig csak azok juthatnak be, akik egy vagy két tárgyból emelt szintű érettségit tesznek. Mire számíthatnak a felvételizők 2015-ben?

Eltűnik a jelentkezési lap

http://tinyurl.com/kogg358

Itt a lista: ezeken a szakokon lesz kötelező az emelt szintű érettségi

Több alap- és osztatlan képzésre csak akkor kerülhettek be 2015-ben, ha egy vagy két tantárgyból emelt szintű érettségit tesztek - itt nézhetitek meg a szakok listáját.

http://tinyurl.com/mku6leb

Hány hónap alatt lehet összeállítani a tanári portfóliót?

Legalább négy-hat hónapot kell portfóliókészítésre szánniuk azoknak a pedagógusoknak, akik a 2015-ös minősítési eljáráson vesznek részt.

http://tinyurl.com/l55sz87

Hiába nyertek országos versenyt, nem kaptok felmentést az érettségi alól

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért helyezésért is jár felmentés az érettségin? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

http://tinyurl.com/llebdgs

A nyolc legrosszabbul fizetett szakma: ennyit keresnek a diplomás pályakezdők

Múlt héten összeszedtük azokat a végzettségeket, amelyekkel 200 ezer forint feletti fizetésre számíthattok - ma a legrosszabbul fizetett szakmák következnek.

http://tinyurl.com/py95v7e

A nyolc legrosszabbul fizetett szakma: ennyit keresnek a diplomás pályakezdők

Múlt héten összeszedtük azokat a végzettségeket, amelyekkel 200 ezer forint feletti fizetésre számíthattok - ma a legrosszabbul fizetett szakmák következnek.

http://tinyurl.com/py95v7e

Klik: a munkakörhöz szükséges végzettség alapján kapnak fizetést a tanárok

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerint a munkakörük alapján nőtt a pedagógusok bére, és ahol mégis előfordult, hogy nem a munkakörhöz előírt iskolai végzettség alapján sorolták be a tanárokat, a Klik kivizsgálja az esetet és orvosolja a hibát.

http://tinyurl.com/pblbtm5

Siralmas eredményt értek el a magyar diákok

Megjelent a 2012-es PISA-jelentésnek egy újabb kötete, amelyben a 15 éves diákok kreatív problémamegoldó készségeit értékelték. Magyarország az átlageredmények alapján a 44-es listán a 33. helyen végzett - olvasható az OECD honlapján.

http://tinyurl.com/netjkd6

"Portfólióbörtöntől" óvja a tanárokat az Oktatási Hivatal

Hónapokig tartó munka vár a portfóliókészítő pedagógusokra - ismeri el az Oktatási Hivatal hivatalos, kibővített útmutatója, amely "portfólióbörtönről" is ír.

http://tinyurl.com/nzlczze

Több városban is becsaptak tanárokat?

Miskolc és Pécs mellett Nyíregyházán, Kecskeméten, Keszthelyen és Szigetváron is alacsonyabb kategóriába soroltak egyetemi végzettséggel rendelkező pedagógusokat, akik emiatt kisebb fizetést visznek haza - írja a Blikk.

http://tinyurl.com/pccxdn7

Itt a lista: így változnak az érettségi szabályai 2014-ben

Már csak pár hét, és kezdődik az idei érettségi szezon - a végzősök kevesebb tantárgyból vizsgázhatnak, mint tavaly, viszont ugyanúgy huszonöt százalékos eredményre van szükségük a ketteshez, mint az előző két évben. Összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat.

http://tinyurl.com/ld8udfo

Harminc jól fizető állás, amelyhez nem kell diploma

Nem feltétlenül kell egyetemet vagy főiskolát végezni ahhoz, hogy jól fizető állást szerezzetek - legalábbis az OpenJobs online munkaadatbázis szerint. Némelyikhez persze fel kell mutatni az OKJ-s bizonyítványt, és sok olyan munkakör is van a portál listáján, amely nem tartozik a legjobban jövedelmezők közé - hacsak nem saját vállalkozást építenétek, mert akkor akár jól is járhattok anyagilag.

http://tinyurl.com/llqovcl

Kemény hangú értékelést kapott Hoffmann Rózsa a PDSZ-től

Huszonnégy pontban foglalta össze az elmúlt négy év oktatáspolitikai intézkedéseit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amely szerint a kormány „csökönyös makacssággal mantrázza vélt igazát, pedig a választott módszer, a kijelölt irány rossz”.

http://tinyurl.com/mj6llu5

Hónapokig tartó munka vár a magasabb fizetésért harcoló tanárokra

Több hónapos munka elé néznek azok a pedagógusok, akik részt vesznek a 2015-ös minősítési eljárásban. Az e-portfólió feltöltése előtt ugyanis töménytelen mennyiségű feladat zúdul a nyakukba: dokumentumokat kell gyűjteniük, reflexiókat készíteniük, óraterveket és a csoportprofilt kell írniuk. Az Oktatási Hivatal útmutatója szerint a tanároknak a munka végén fel kell tenniük a kérdést: olyan-e az elkészített portfólió, amelyre joggal lehetnek büszkék?

http://tinyurl.com/kerppqj

A hét hírei: a pedagógusok minősítésétől a pályakezdők fizetéséig

Új határidőt kaptak a minősítésre jelentkező pedagógusok, de változik az érettségi is, jövőre ugyanis kevesebb tárgyból lehet vizsgázni. Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a részleteket a kollégiumi tanárok tanfelügyeleti ellenőrzéséről, és az is kiderült, hogy a pályakezdők milyen diplomával számíthatnak magas fizetésre - ezek voltak a hét legfontosabb hírei.

http://tinyurl.com/kkvcdcg

Jön a tanfelügyelet: mikor kezdődnek az ellenőrzések?

Már nyilvánosságra hozták, kiket és hogyan ellenőriznek majd tanfelügyelők. Mikor kezdődnek az óralátogatások? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

http://tinyurl.com/nhznopq

Sikkasztott a Corvinus hallgatói önkormányzata?

Súlyos vádak érték a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatói önkormányzatát, amely ellen sikkasztás és csalás miatt tett feljelentést a a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi). Egy vizgálat során ugyanis kiderült, hogy a HÖK csak 2012-ben több mint 27 millió forinttal nem tud elszámolni rendezvényei után - írja a Magyar Nemzet.

http://tinyurl.com/poosun2

Balog Zoltán: "a jóléthez nemzeti műveltségi minimumra van szükség"

Fontos, hogy a fiatalok megtanulják, mi az, ami ezt az országot naggyá tette, vagyis szükség van egy nemzeti műveltségi minimumra - mondta Balog Zoltán. Az emberierőforrás-miniszter szerint például a gazdasági ismeretek azért szerepelnek a tantervben, hogy olyan többféle kompetenciával rendelkező fiatalokat neveljenek, akik nem esnek majd a devizahitelekhez hasonló pénzügyi csapdába.

http://tinyurl.com/ocnzdu4

Arról nem tudtak a miskolci tanárok, hogy a fizetésük is csökken majd

A miskolci tanárok tudhattak arról, hogy korábban aláírt szerződésüket megváltoztatták, még a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) is tartott erről előadást az iskolákban, arról viszont nem tájékoztatták őket, hogy milyen pontokon módosítottak - írja a Blikk.

http://tinyurl.com/qcxbnxk

Ezek a külföldi ösztöndíjak felérnek egy lottó ötössel

Szeretnétek külföldön tanulni, régóta vonzanak benneteket az egzotikus országok, de nincs elég pénzetek az induláshoz? Összeszedtük a legjobb külföldi ösztöndíjakat, amelyekre a következő hetekben pályázhattok.

http://tinyurl.com/nrsnr9j

Még diplomájuk sincs, de már milliókat kerestek egy jó ötlettel

Van, aki 14 évesen alapította a cégét, más az egyetem mellett futtatta fel vállalkozását - három olyan fiatal vállalkozó történetét mutatjuk be, akik még azelőtt befutottak, hogy diplomát szereztek volna.

http://tinyurl.com/mw6of4l

Új határidőt kaptak a minősítésre jelentkező pedagógusok

Március 31-e helyett április 30-ig jelentkezhetnek a 2015-ös minősítési eljárásra azok a pedagógusok, akiknek legalább nyolc év szakmai gyakorlatuk és szakvizsgájuk van, vagy szakvizsgát nem tettek, de több mint harmincéves szakmai gyakorlatot szereztek, illetve azok a gyakornokok, akiket 2013. szeptember 1. és 2013. december 31. között vettek fel valamelyik közoktatási intézménybe.

http://tinyurl.com/jvurarc

Fogyatékos diákokat kellett megbuktatni Hoffmannék újítása miatt

Az egész nyolcadik évfolyammal osztályt ismételtet a XII. kerületi Fekete István Általános Iskola, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma az utolsó pillanatban közölte, hogy a fogyatékossággal élő diákokat nevelő intézményekben megszűnik a 9. és a 10. osztály - írja az Index.

http://tinyurl.com/l8l7b2m

Ennél őrültebb egyetemi szabály sehol nincs

Állítólag Kim Dzsong Un frizurájával megegyező hajviseletet kell hordaniuk ezentúl az egyetemista fiúknak Észak-Koreában - számolt be a Radio Free Asia (RFA), ugyanakkor a közelmúltban Phenjanba látogatók nem észleltek drasztikus változást a helyiek hajviseletében.

http://tinyurl.com/mxw79rr

Riasztó adatok: tízből négy diák megbukik a nyelvvizsgán

Nehezen boldogulunk az idegen nyelvekkel: az Oktatási Hivatal adatai szerint tavaly a nyelvvizsgázók csaknem negyven százaléka megbukott a vizsgán. A legtöbben németből hasaltak el.

http://tinyurl.com/mb636xc

Így szabták át az érettségi szabályait: hány tárgy közül lehet válogatni?

Az idén jóval kevesebb tárgyból érettségizhetnek a végzős középiskolások: mi lesz azokkal, akik művészeti tárgyakból vizsgáznának? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

http://tinyurl.com/kb8wsur

A kollégiumi nevelők körmére néznek a tanfelügyelők

Nemcsak az általános és középiskolai tanárok, hanem a kollégiumi nevelők munkáját is ellenőrzik majd a tanfelügyelők, akik megnézik az óraterveket, a diákok szobáját, a csoport- és a kollégiumi naplót is.

http://tinyurl.com/omrxzwy

Még nem döntött a minisztérium a gyöngyösi főiskola beolvadásáról

Az emberi erőforrások minisztere a vonatkozó dokumentumok beérkezése után dönt a Debreceni Egyetem (DE) és a Károly Róbert Főiskola integrációjáról - közölte a szaktárca szerdán.

http://tinyurl.com/nvvldjz

Felvételi: a választásokig nem beszélnek a jelentkezők számáról

Február közepén lezárult az idei felsőoktatási jelentkezési időszak, a felvételizők számáról azonban még nem nyilatkozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja a Népszabadság.

http://tinyurl.com/odjdmu3

Újabb változás az érettségin: jövőre kevesebb tárgyból lehet vizsgázni

A 2014/2015-ös tanévben is változnak az érettségi szabályai - huszonnégy egyedileg akkreditált tárgyat törölnek az érettségi vizsgatárgyak listájáról.

http://tinyurl.com/ombhvjx

Ez vár a tanárokra a következő években: a minősítési eljárás legfontosabb dátumai

Június közepén minden pedagógus megtudja, részt vehet-e a következő évi minősítési eljáráson, a portfóliót - a jelenlegi, speciális eljárás kivételével - november végéig kell majd feltölteni. Többek között ezt tartalmazza a pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló rendelet módosítása, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály tartalmazza a minősítés legfontosabb dátumait is, ezeket gyűjtöttük össze.

http://tinyurl.com/n9l3wqa

Pécsi tanárokat is átvertek? Húszezerrel keresnek kevesebbet az előírtnál

Havonta átlagosan húszezer forinttal kapnak kevesebbet azok a pécsi általános iskolai tanárok, akiknek a fizetését rosszul állapította meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

http://tinyurl.com/pxzqaev

Jön a szigor: így változtatnak idén az érettségi szabályain

http://tinyurl.com/nlb6j84

Így bukhatnak le a trükköző egyetemisták: a legjobb plágiumszűrők

 Sztaki kopi

http://tinyurl.com/q53evlo

http://tinyurl.com/onxb4jb

Már nyáron létrejöhet az ország legnagyobb egyeteme

http://tinyurl.com/qhnxn3w

Itt vannak a 2014-es érettségi emelt szintű tételei: a teljes lista

http://tinyurl.com/of8cyu2

Még diákmunkára is rokonaikat vették fel az önkormányzati képviselők

http://tinyurl.com/pqv688k

Ezek a diákok kapnak ingyenes tankönyveket szeptemberben

http://tinyurl.com/olvdjrl

Lecserélik Hoffmann Rózsát a választások után?

http://tinyurl.com/pv9e3ph

Eladó szakdolgozatok: van, aki 250 ezret fizet a diplomamunkáért

Szinte mindegyik egyetemen és főiskolán személyes konzultációkhoz kötik a diplomamunka leadását, mégis virágzik a szakdolgozatbiznisz: van olyan vállalkozás, amely több mint tíz éve működik.

http://tinyurl.com/m5vqunj

"Lejáratták a tudást" - kemény kritikát kapott a kormány az oktatási hálózatoktól

Tizenkét pontos "vádiratot" tett közzé a Hálózat a Tanszabadságért, a Hívatlanul Hálózat és az Oktatói Hálózat - a civil szervezetek szerint a kormány oktatási intézkedései "mindenütt romokat és sebesülteket hagytak maguk után".

http://tinyurl.com/lp77hey

Döntött az ELTE szenátusa: a jelenlegi rektort akarják

Mezey Barnát, az egyetem jelenlegi vezetőjét javasolja az intézmény rektorának az Eötvös Loránd Tudományegyetem szenátusa - közölte az ELTE az eduline-nal.

http://tinyurl.com/mk82tjo

Nem érti Pokorni Zoltán, miért elégedetlenek a tanárok

Pokorni Zoltán szerint a legtehetségesebb fiatalokat kell rávenni arra, hogy a pedagóguspályát válasszák, és aztán meghatározó ideig ott is maradjanak.

http://tinyurl.com/n2bpcor

Lecsúsznak a magasabb fizetésről azok a tanárok, akik nem jelentkeznek időben

Már csak pár napig jelentkezhetnek a pedagógusok a 2015-ös minősítési eljárásra: azok léphetnek át a pedagógus II kategóriába, akiknek legalább nyolc év szakmai gyakorlatuk és szakvizsgájuk van, vagy szakvizsgát nem tettek, de több mint harmincéves szakmai gyakorlatot szereztek.

http://tinyurl.com/klokoey

Mennyit költenek a családok különórákra?

A magyar szülők csak az idegen nyelvi képzést tartják a sportnál fontosabb oktatáson kívüli tevékenységnek gyermekeik számára - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatással foglalkozó részlegének, a Kutatópontnak a felméréséből.

http://tinyurl.com/mv4o3ua

Könnyítenének a diákhitel szabályain: túlfutók és 35 éven felüliek is felvehetnék

Tíz helyett tizenegy tanulmányi félévig lehetne felvenni a diákhitelt szeptember 1-jétől a kormány tervei szerint - írja a Világgazdaság hétfői számában.

http://tinyurl.com/laerywj

Nyelvtanulás: nem érdemes a nyelvtani szabályok miatt görcsölni?

A 26-64 éves korú magyarok mindössze 37 százaléka tud legalább egy idegen nyelven az Eurostat 2013-as adatai szerint, ezzel az európai lista végén kullogunk, ráadásul az angolnyelv-tudással rendelkezők mindössze negyede beszéli igazán jól a nyelvet.

http://tinyurl.com/p2y83qr

Kapnak iskoláztatási támogatást az egyetemisták?

Jár-e családi pótlék az egyetemisták és főiskolások után? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

http://tinyurl.com/prxa5n2

A hét hírei: az egyetemi felvételitől a tanfelügyeletig

Új részleteket hozott nyilvánosságra a tanfelügyeletről az Oktatási Hivatal, tízmilliárd forintot költenek az állami tankönyvekre, az idén is változik a felvételi menetrend - ezek voltak a hét hírei.

Újabb részletek a tanfelügyeletről

http://tinyurl.com/nj396xw

Letett a doktori cím megszerzéséről Schmitt Pál

"Nem foglalkozom vele, egy könyvet írok most a fenntartható fejlődésről” – mondta a hvg.hu-nak Schmitt Pál volt köztársasági elnök arra a kérdésre, hogyan áll a doktori fokozat megszerzésével

http://tinyurl.com/qd8k75d

Letett a doktori cím megszerzéséről Schmitt Pál

"Nem foglalkozom vele, egy könyvet írok most a fenntartható fejlődésről” – mondta a hvg.hu-nak Schmitt Pál volt köztársasági elnök arra a kérdésre, hogyan áll a doktori fokozat megszerzésével.

http://tinyurl.com/qd8k75d

Így lehet elbukni az egyetemi felvételit

Milyen dokumentumokat kell beküldeniük az egyetemre-főiskolára felvételizőknek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

http://tinyurl.com/nhme8qe

Mennyit keresnek a társadalomtudományi diplomások?

Valamelyik társadalomtudományi szakon folytatnátok tanulmányaitokat, de nem tudjátok, mennyit ér a diploma a munkaerőpiacon?  

http://tinyurl.com/lxwduza

Mennyit ér a diploma? Itt vannak az adatok az egészségtudományi végzettségekről

Szívesen tanulnátok orvosi vagy egészségtudományi képzésen, de nem tudjátok, mennyit ér a diploma a munkaerőpiacon? Itt vannak a pályakezdő diplomások bérezési adatai.

http://tinyurl.com/lw3dcbx

Átverték a tanárokat Miskolcon - vizsgálatot indít a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) belső vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében - közölte a központ pénteken az MTI kérdésére.

http://tinyurl.com/l3pryfw

Így ellenőrzik majd a gimnáziumi tanárok munkáját a tanfelügyelők

Nyilvánosságra hozta a gimnáziumi pedagógusok tanfelügyeleti ellenőrzésének részleteit az Oktatási Hivatal. Tényleg belenézhetnek a diákok füzeteibe a tanfelügyelők? Kivel készítenek interjút? Szólnak előre, hogy mikor jönnek?

Mitől függ, mikor melyik iskola tanárait ellenőrzik?

http://tinyurl.com/krvy85w

Fontos útmutatót kaptak a tanárok: többet lehet tudni a tanfelügyeletről

További konkrétumok jelentek meg a pedagógusok minősítési eljárásáról és a tanfelügyeletről: egy új útmutatót és hat tanfelügyeleti kézikönyvet hoztak nyilvánosságra.

http://tinyurl.com/mt57wl8

Tízmilliárdot költenek állami tankönyvekre

Több mint tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány az állami tankönyvfejlesztés és -kiadás feltételeinek megteremtésére - javarészt állami tulajdonszerzéssel kapcsolatos kiadásokra - a tartalékból.

http://tinyurl.com/l2dgltm

Utolsó heteit tölti Hoffmann Rózsa az Orbán-kormányban?

Megy vagy marad Hoffmann Rózsa? Egyben marad az Emberi Erőforrások Minisztériuma, vagy több részre szakad?

http://tinyurl.com/mz8cfju

Mi vár a pedagógusokra 2014-ben? Portfólió, tanfelügyelet és pedagóguskar

Még le sem zárul az első, speciális minősítési eljárás, már lejár a második "tanári vizsgaszezon" jelentkezési határideje - milyen tennivalók várnak a pedagógusokra a következő hónapokban? Összegyűjtöttük.

Portfóliókészítés vol.1

http://tinyurl.com/prqh6f8

Hagyományos iskolai tablók helyett: a videótabló az új trend

Egyedi háttérrel eddig is egyedivé tehettétek középiskolai tablótokat - van, aki ennél is különlegesebb tablóra vágyott, és videós változatot készített.

http://tinyurl.com/pu67yov

Újabb változás az egyetemi felvételin: hiába várják a postást a diákok

Hiába várják a postást a felvételizők: az előző évekkel ellentétben az idén nem kapnak regisztrációs csomagot a jelentkezők, adataikat csak online, az e-felvételi felületén ellenőrizhetik.

http://tinyurl.com/nbzvcl8

A pedagógusok kétharmada már elkezdte feltölteni a portfóliót

Százötvenegy tanár és tanító végzett portfóliója feltöltésével, a 25 ezer - legalább 14 éves szakmai tapasztalattal és szakvizsgával rendelkező - pedagógus közül pedig már 17 ezren regisztráltak a portfóliófeltöltő felületen - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár.

http://tinyurl.com/qcuxbdw

Hoffmann Rózsa értékelte az elmúlt négy évet - és nagyon elégedett

A köznevelési intézmények állami fenntartásba vételét és a pedagógus életpályamodell elindítását emelte ki legnagyobb változásként az elmúlt négy év oktatáspolitikai intézkedései közül Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár csütörtökön Budapesten.

http://tinyurl.com/o7556zr

HoffmaWeblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 77
Heti: 172
Havi: 2 749
Össz.: 367 912

Látogatottság növelés
Oldal: Eduline
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »