Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

Egy olvasó véleménye a 2014-es választásokról!!!!!

Ha itt most hirtelen fel nem bukkan 3 millió ember számára valami nagyon vonzó alternatíva, valami nagy meglepetés, akkor Orbán tuti nyerő.
Sajnos, túl sokat mondták már nekünk erre a választási rendszerre Bajnai és Mesterházy, hogy lejt a pálya, de megnyerhető, hogy sokan elhitték, hogy nincs nagy veszély, csak egy kicsit nehezebb választás. Hát nem!
A hajam égnek állt akkor és azóta.
Nagyon sok lejtő van benne, ami összeadódva nem lejtő, hanem szakadék, ha semmit nem csalnak, már akkor

- kb. 12% előnnyel indulnak;
- határon túliak közül általában csak az megy el szavazni (illetve  feladja levélben), akinek tetszik ez a nagynemzetesdi, tehát fideszesek;
- a külföldön (EU-ban) dolgozók szavazása (akik pedig elégedetlenek) meg van nehezítve, csak a fővárosokban található kirendeltségeken adhatják le szavazatukat, levélben nem;
- a nemzetiségi választók csapdában vannak: ha nemzetiségi képviseletet akarnak, akkor csak egy szavazatukat érvényesíthetik, a pártlistákra tilos szavazniuk (hátrányos megkülönböztetés), az ellenzéki összefogásban képviselőik nem vehetnek részt.
-A választókerületekkel két gond van:

- Az egyik ismert: úgy szabták át (szalamandra-formájúra) a körzeteket, hogy minél több helyen az állampárt kerüljön fölénybe.

- A másik: az állampártot támogató körzeteket kisebbre szabták, az ellenzéket támogatókat nagyobbra: így bizonyos mennyiségű fideszes szavazó több fideszes jelöltet tud bejuttatni, mint ahány ellenzéki jelöltet ugyanolyan mennyiségű ellenzéki szavazó.
- ehhez még hozzájön a "keresztény-kártya": az álszent állampárt elhitette magáról, hogy ő a vallásos emberek képviselője, és egy ilyen választáson, főleg a húsvéti ünnepek után, sokat nyom a latba, hogy sok, bűntudattól gyötört hívő biztos, ami biztos alapon inkább a kereszténydemokratákra szavaz, hátha így biztosabb az üdvözülés.

Ráadásul milyen alapon? Jézus baloldali volt!


Ezek a számszerűsíthető tények. De még ennél is rosszabbak az egyéb befolyásolók.


- A fidesz közpénzekből kampányol, uralja a médiumokat, az ellenzék kampányát törvényileg akadályozza, az Országos Választási Bizottság (OVB) egypárti, az OVB-nak olyan döntési jogai vannak, amelyek szabadon értelmezhető gumiszabályok és fölülírják a bíróság döntéseit, indoklás és jogorvoslat nélkül, például a külföldi megfigyelőket onnan tiltják ki, ahonnan akarják. Az egyfordulós választással a plurális ellenzéket kényszerítik, hogy egy fidesz-szerű bolsevik pártot alakítson, ami a számunkra fontos szabad gondolkodással ellentétes természetű, és láthatólag megoldhatatlan: egymást hibáztatjuk, ahelyett, hogy azt hibáztatnánk, aki ezt a fortélyos hálót szőtte, amibe belegabalyodtunk.
Lehet még variálni a szavazólapokkal is, pecsétek helye, megtévesztően hasonló nevű fiktív pártok felírása a szavazólapra.

Nem beszélve a kötelező dupla számú szavazatszámlálóról, amit nem könnyű pártonként kiállítani, különösen, hogy a fidesz szereti zaklatni az ellenzék aktivistáit, és ezt sok, jóindulatú ember rosszul bírja.
Egyelőre ennyi.
Nekünk összességében gyakorlatilag dupla annyi szavazót kell felmutatnunk, mint a fidesznek, ugyanannyi szavazathoz.

(Nincs más választásunk, bele kell menni, de hogy nem ordítjuk a mikrofonba minden alkalommal ezt a gyalázatos listát, hogy hallgatunk, hagyjuk homályban maradni ezt a disznóságot, ettől áll a hajam égnek.

 

TELJESEN EGYETÉRTEK VELE, AZ ELSŐ BETŰTŐL AZ UTOLSÓIG!

Ezzel kapcsolatos írásokat és javaslatokat szívesen fogadok, akár név nélkül is szívesen beteszem ide!

(szerkesztő)

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 77
Heti: 169
Havi: 2 746
Össz.: 367 909

Látogatottság növelés
Oldal: Vigyázz!!!! Választás!!!!
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »