Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

"Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik.

Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."(Montesquieu)

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom.
Amikor a kormány fél az emberektől, az demokrácia." (Thomas Jefferson)

2014.04.06A SZERKESZTŐ HATÁROZATLAN IDEJŰ SZABADSÁGOT VESZ KI!

Megkezdődtek a parlamenti választások

Ráfordult a Fidesz a Jobbik szavazóira

Ipsos: Erősödött a Fidesz, a Jobbik és az LMP

Mi lesz április 6. után: ki szorongathatja Orbán Viktort?

Mikor csúszhat le a dobogó harmadik fokára az MSZP? Mi kell ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc hetente kioszthassa napirend előtt Orbán Viktort? Mikor mondhatják azt a PM-esek, hogy megérte szakítani Schiffer Andrással? Van-e esélye sarokba szorítani a harmadik kormányzati ciklusára készülő Fideszt az ellenzéknek? Számoltunk, becsültünk, játszottunk a kalkulátorral: nézze meg, mi várható április 6-a után.

http://tinyurl.com/pet4kma

Meghalt Szabó Gyula, a nemzet színésze

Életének 84. évében, hosszú betegség után elhunyt pénteken Szabó Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze – közölte a család.

http://tinyurl.com/p9krn8c

Luxusvillába költözhet Mészáros Lőrinc

Tavaly vette Felcsút polgármestere, és most, hogy már a Dallast idéző ranch lett belőle, be is költözik – írta meg a Magyar Narancs.

http://tinyurl.com/p3gbtqe

Gyurcsány: "tudtam a 100 milliók eredetéről, Orbánnal megbeszéltük"

Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni, "ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba" – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó állomásán, Dunaújvárosban. Gyurcsány Ferenc szerint megállíthatatlan a fejlődés, miközben a kormány a múlttal hadakozik: "székely kaput, Trianon- és megszállási emlékművet emel, de egyetlen mondat sem hangzott el Orbán Viktortól arról, mit gondol gyerekeink megélhetéséről".

http://tinyurl.com/ot3aox2

Újabb fideszes "rontotta el" a vagyonnyilatkozatát

Újabb fideszes képviselőről derült ki, hogy utólag módosította a vagyonnyilatkozatát - írja az Origo. Magyarázata Szatmáry Kristófnak is van.

http://tinyurl.com/p2yk99q

Nem Rogánról szól a Fidesz rogános sajtótájékoztatója

A szóvivői sajtótájékoztató keretében a Rogán Antal vagyonával kapcsolatos kérdésekre is választ ad Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő. Vagy nem.

http://tinyurl.com/ozszlvg

Nőtt Rogán vagyona az éjjel?

Az V. kerületi polgármester hétköznapjai sűrű korrigálással teltek az elmúlt héten. De vajon gazdagabb lett-e hétvégére?

http://tinyurl.com/lv63koj

Orbán a félelmetes Szegeden kampányolt

„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában.” Ezzel kezdődött az a hazafias dal – a folytatása saját szerzeménynek tűnt –, amellyel meg adta Orbán Viktor szegedi kampánybeszédének hangulatát a Vári Krisztina, Iovanovici Afrodita és Farkas Éva énekestrió.

http://tinyurl.com/ovcy9b4

Mesterhézy Attila: Leváltjuk őket

– De akkor mi a valóság?

– Az, hogy győzünk.

http://tinyurl.com/qhuqsaj

Simon tagadja az útlevelvádakat

Saját kérésére tett vallomást pénteken Simon Gábor az ügyészségi nyomozók előtt - írta szombati számában a Népszava.

http://tinyurl.com/nv5dtxn

Orbán a szélsőjobbról: "Én is voltam fiatal"

„Szimpatizálok azokkal, akik azt mondják, hogy ide nekem az oroszlánt is" – mondta a miniszterelnök pártvezér, amikor a tőle jobboldalról kérdezték a Pannon Lapok Társasága interjújában.

http://tinyurl.com/n5j9rqf

Súlyosan leértékelték Orbán művét

A miniszterelnök 2010-ben kiadott "Rengéshullámok" című könyve egy újságárusnál a korábbi 3500 forint helyett mindössze 300 forintba kerül

http://tinyurl.com/osbwpv5

Bruck: százezrek csak a szavazófülkében döntenek

A Hetek interjúja Bruck Gábor kampánypszichológussal

Mit lehet tudni a választáspszichológia alapján arról, hogy az utolsó napokban mi játszódik le a szavazókban? A Szonda Ipsos szerint 900 ezer ember utolsó pillanatig vacillál?

http://tinyurl.com/qfn274f

Varga: Nem lesz kihasználva a paksi szerződés teljes hitelkerete

Mivel a beruházás több elemének beszállítására is pályáztatás eredményeképpen kerül sor, várakozásaink szerint a teljes hitelkeret kihasználására nem lesz szükség – közölte a paksi hitelszerződéssel kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter. Jávor Benedek és Scheiring Gábor szerint a 10 milliárd euró kölcsön valójában egy giga devizahitel, a jelenlegi árfolyam akár 150 milliárd forinttal növelheti a tartozás összegét, ami a kamat összegével csak tovább halmozódik. Németh Lászlóné közölte, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartása ügyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem kötött szerződést Kocsis Istvánnal.

http://tinyurl.com/njsyfw6

Választás: bajban az átjelentkezést kérők

Akadozik péntek délután a Nemzeti Választási Iroda internetes oldala, ez az átjelentkezésüket online kérőknek jelenthet gondot.

http://tinyurl.com/nk7dw9k

Így tiltakozik az éremkibocsátó az óriás büntetés ellen

A Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. értetlenül áll a Gazdasági Versenyhivatal elmarasztaló határozata előtt és azzal szemben fellebbezéssel él, mivel a cég tevékenysége a hatályos törvényi előírások betartása által jogkövető magatartáson alapul - derül ki az intézet közleményéből.

http://tinyurl.com/oo6js9e

Választás: lejárt az utolsó határidő, teljes a káosz a zárásnál

Az internetes rendszerben azonban túl sokan akarnak egyszerre ügyet intézni, emiatt vannak fennakadások

.A 16 órai határidő a fennakadás ellenére jogvesztő, azt nem lehet meghosszabbítani, és azután senkit nem lehet felvenni a szavazóköri névjegyzékbe - közölték.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte, hogy kifogással fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), azt kérve, hogy állapítsa meg a jogsértést.

http://tinyurl.com/nemd36b

Kész a rendelet: kiderültek a részletek a lakáshitel támogatásról!

A lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán ma megjelent rendelet pontosan tisztázza, hogyan és milyen feltételekkel támogathatja a munkáltató dolgozója hiteltörlesztését az 5 millió forintos értékhatárig. Tudjon meg mindent az új, leghasznosabb cafeteria elemről!

http://tinyurl.com/nboqcj9

Rendőrt vagy parlamenti képviselőt foghattak a nyomozók

A nyomozók menet közben tartóztattak fel három autót. Utasaik hátrabilincselt kézzel ültek a földön.

http://tinyurl.com/ol5fe58

Origó: újabb problémás vagyonnyilatkozat a Fideszben

Szatmáry Kristóf nem szerepeltette 2012-es vagyonnyilatkozatában, hogy feleségével felesben vásárolt egy lakást.

http://tinyurl.com/q3wfywf

Lapos Orbánt győzött le 3D Vona

Beszél majd egy üres székhez, mint Cint Eastwood? Valami parodista fog válaszolni a kormányfő hangján? Esetleg keresnek egy Orbán Viktor nevű embert, aki majd jól alulmarad a Vona Gáborral folytatott vitában?

http://tinyurl.com/npan9ke

Schiffer Gyurcsányról és Orbánról: a két bohóc egymásból él

Két nappal a vasárnapi választás előtt, pénteken tartotta meg családi piknikkel egybekötött kampányzáró rendezvényét a Lehet Más a Politika (LMP) a budai Millenárison. A párt meghatározó politikusainak beszédei előtt családi programmal ökojátszótérrel és pónisimogatással szórakoztatták a résztvevőket; közel száz ember hallgatta végig a politikusok beszédeit. A felszólalók különböző dolgokat emeltek ki, de a közös pont az volt, hogy  elmúlt 25 év politikáját és pártjait kritizálták. 

http://tinyurl.com/q8kul2h

Az Orbán Rt. fővárosa Felcsút

A New York Times szerint az elmúlt négy év szimbóluma a felcsúti Puskás-stadion, Felcsút pedig az "Orbán Rt", vagyis a kormány és a kormány közeli cégérdekek jól menő szövetségének központi eleme, írják cikkükben. A szerző, Danny Hakim egyenesen Felcsútra utazott, hogy egy helyszíni riportban számoljon be stadionépítésről. 

http://tinyurl.com/k4wml2n

Vona pofozta a monitorba zárt Orbánt

Orbán Viktor nem volt hajlandó vitázni Vona Gáborral, amire a Jobbik egy trükkel válaszolt: Orbán korábbi felvételein elhangzottakat ostorozta Vona nagy nevetés közepette a Jobbik budapesti kampányzáróján. A stílust váltott Vona nem ment bele kemény témákba, és ügyesen használta ki a felé lejtő pályát. Vastaps búcsúztatta a budapesti kampánytól.  

http://tinyurl.com/nxokzgn

Beindította a fideszesek fantáziáját a Rogán-ügy

Belháború a fideszes vezetők között? Vagy egy sima ellenzéki támadás? A Fideszen belül is meglepetést okozott, hogy épp az egyik legtapasztaltabb politikusuknak számító Rogán Antal került össztűz alá a kampány utolsó hetében. Be is indult közöttük a találgatás arról, hogy mi állhat a háttérben.

http://tinyurl.com/oyyg4b3

Amikor Rogán Antal találkozott a luxussal

A vagyonbevallása miatt magyarázkodó Rogán Antal szerint az ő élete nyitott könyv, de most már talán bánja a sok szereplést. Épp a róla szóló bulvárcikkek tömege utal arra, hogy költséges vagy legalábbis annak tűnő az életstílusa.

http://tinyurl.com/kj6pu4k

Lesújtónak látják külföldön a magyar helyzetet

A külföldi sajtó nem kérdőjelezi meg Orbán Viktor és a Fidesz győzelmét, több lap ugyanakkor szabad, de nem tisztességes választásokat vár vasárnap. Van olyan vélemény is, hogy Magyarországon minden, parlamentbe jutásra esélyes formáció piacellenes és populista, így bárki nyerne is, képtelen lenne megállítani az ország lecsúszását

http://tinyurl.com/nm8zrm4

Orbán húzza a csapata idegeit

Kiszivárgott néhány részlet arról, hogy milyen változások várhatók a kormányban a Fidesz újabb győzelme esetén, de sok esetben még a vezető pozícióban lévő kormányzati politikusok sem tudják, mi vár rájuk. Fideszesek szerint Orbán azért szűkszavú, mert annyira erős lett, hogy már nem kell senkinek ígéretet tennie.

http://tinyurl.com/qxgya8v

Nem lesz külön sajtótájékoztató Rogán vagyonáról

Nyitrai Zsolt közölte, a Fidesz nem fog külön sajtótájékoztatót tartani Rogán vagyonnyilatkozatáról. Ezt az után közölte, hogy megírtuk, Nyitrai Zsolt fideszes képviselő egy más témában tartott sajtótájékoztatón az Origo kérdésére közölte: a Rogán Antal vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdésekre délután négykor, egy másik sajtótájékoztatón adnak választ.

http://tinyurl.com/nwkbd5k

Rendküli értekezlet hétfőn a KLIK-nél?

A Napi Gazdaság információi szerint a szokásoktól eltérően, nem a megszokott időben tartja havi értekezletét a 198 tankerületi igazgató összehívásával a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A megbeszélés időpontját a választások másnapjára időzítette az intézmény.

http://tinyurl.com/nu9wkdt

Nagyot álmodott Kövér László

Újabb figyelemre méltó kampányígéret hangzott el a választáshoz közeledve: akár egy átlagos olasz, vagy francia életszínvonal is elérhető belátható időn belül. Annak jártunk utána, milyen távolságban van ez a két ország jelenleg tőlünk.

http://tinyurl.com/pe4jxm8

Választás 2014: megyei jelöltek, akikre szavazhatunk

Ismét megmutatjuk, hogy megyénkben az egyes választókerületekben kikre szavazhatunk.

http://tinyurl.com/okeycky

16 órakor a Fidesz tájékoztatni fogja a sajtót Rogán Antal vagyongyarapodásáról (ha kérdeznek róla)

A Rogán Antal vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdésekre délután négykor, egy másik sajtótájékoztatón adnak választ – mondta Nyitrai Zsolt az Origónak.

http://tinyurl.com/nkzv5sv

Felcsúton a világ szeme

A New York Times és a Guardian is Orbán Viktor falujából jelentkezik. Úgy nézik az épülő stadiont, mint akik még nem láttak jobban teljesítő demokráciát

http://tinyurl.com/lmr87sb

Simonnak nincs bissau-guineai útlevele

Saját kérésére tett vallomást pénteken Simon Gábor az ügyészségi nyomozók előtt; elmondta, soha nem volt bissau-guineai útlevele - se igazi, sem hamisított -, továbbá soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem is járt – írja a Népszava.

http://tinyurl.com/oclddpg

Jöttek, aztán eltűntek a voksturisták Zuglóban

Több száz választó jelentkezett át Zuglóba pár hét leforgása alatt, majd néhány nap alatt el is tűntek. A helyi ellenzék szerint voksturizmusról van szó, amit sikerült lebuktatni, ezért a balhé elkerülése érdekében a gyorsan jött tömegek eltűntek. A választási szakértő szerint tényleg gyanús az ügy, de jogilag nehezen megfogható a helyzet.

http://tinyurl.com/nek2gkt

Spamel a Fidesz, lép a hatóság?

Sokan fordultak a TASZ-hoz azzal, hogy a Fidesz leállíthatatlanul küldözgeti e-mailjeit olyanoknak, akik soha nem adták meg elérhetőségüket a pártnak. A TAsz közleményében azt írja, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is tud a feltételezhető jogsértésről, így szerintük elvárható lenne, hogy független szervként hatékonyan fellépjen ez ellen. A panaszok számáról és a hatóság eddig megtett intézkedéseiről adatigénylésben tájékozódott a TASZ.

http://tinyurl.com/pf3ko23

Győzelemre számíthat Orbán, akárcsak a Jobbik - külföldi lapszemle

Kételyeket ébreszt a közép- és kelet-európai államok uniós csatlakozása – írja “Kelet-Európa délre tart – eltűnő demokrácia az EU legújabb tagállamaiban” c. elemzésében Jan-Werner Müller, a Princeton-i egyetem tanára. A New York Times “Egy falusi stadion mint a hatalom jelképe a magyar miniszterelnök számára” címmel közölt cikket a magyarországi helyzetről. A Financial Times szerint nyerő helyzetben van a Fidesz a választást illetően, de nem számít meglepetésre a Bloomberg sem.

http://tinyurl.com/pxnrylr

Nem lehet lefotózni a szavazólapot

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint jogsértő, ha valaki lefényképezi a szavazólapját, illetve kiviszi a szavazókörből. A testület erről mai ülésén fogadott el iránymutatást.

http://tinyurl.com/qyftz3x

Kizárt, hogy legális jövedelemből élne Rogán - Juhász

Felháborító, hogy Rogán Antal arra hivatkozik, hogy 2014-es nyilatkozatát javította, mert az elmúlt években hamis adatokat adott meg –jelentette ki Juhász Péter a Klubrádiónak. A politikus így reagált Rogán Antal szavaira. A Fidesz frakcióvezetője az Info Rádióban beszélt arról, miért javította többször is vagyonnyilatkozatát. Elmondta, rájött, hogy van benne egy-két tévedés, de most már pontosan benne van minden adat. A fideszes politikus közölte: lesz egy részletes adóhivatali vizsgálat, ami minden kérdésre választ ad.

http://tinyurl.com/oenyz2a

Martin Schulz: "Nem az a kérdés, hogy miként tudok együttműködni a magyar kormánnyal"

"Ha egy kormány bárhol Európában, függetlenül a politikai hovatartozásától, megsérti az alapvető jogokat, a mi feladatunk és kötelességünk ezzel foglalkozni és cselekedni is, ha szükséges" - mondta az Európai Parlament szocialista elnöke.

http://tinyurl.com/oec5g6f

Orbánék rekordott döntöttek idén

Március 16-ig 16 törvény és 107 kormányrendelet született, a minisztériumi és egyéb rendeletekkel együtt pedig összesen 277 jogszabályt alkottak az év első három hónapjában. Ilyen még nem volt.

http://tinyurl.com/nk6chew

Tolvaj járt Orbán Ráhel esküvőjén, a rendőrség durván ráfeküdt az ügyre

Lába kelt egy mobiltelefonnak Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén. A Nemzeti Nyomozó Iroda akkora elánnal vetette bele magát a tettes előkerítésébe, hogy az eseményen dolgozó személyzet valamennyi tagját kihallgatta. Sőt nyomásgyakorlást is alkalmazva, rávették a tanúkat arra, hogy vehessenek tőlük DNS-mintát. A hvg.hu-nak megszólalt az eseményen részt vevő egyik pincér. Egy ügyvéd szerint az ügyben eljáró rendőr jogsértést követhetett el.

http://tinyurl.com/ndezkpb

Válaszlevelek Viktornak: így voksolnak a határon túliak

Csaknem kétszázezer levélszavazatot vár vissza a külhoni állampolgároktól a Nemzeti Választási Iroda: ennyien válaszoltak pozitívan Orbán Viktor miniszterelnök nekik küldött leveleire azzal, hogy regisztráltak. A mandátumok számát amúgy is csekély mértékben befolyásoló külhoni szavazatoknak viszont még kisebb lehet az értéke: egyötödük már most érvénytelen.

http://tinyurl.com/preolzr

Videó: Szinte a testével védte Orbánt a sajtósa

A hvg.hu riportere szerette volna megkérdezni Orbán Viktort a Várkert Bazár átadóünnepsége után, miért nem vállalja a miniszterelnök-jelölti vitát, de sajtósa a kormányfő és kameránk közé állt. Havasi Bertalan arra kérte munkatársunkat: ne kiabáljon az utcán. Videó.

http://tinyurl.com/pvzfgjw

Újabb fideszes írta át a vagyonbevallását

Potápi Árpád rosszul emlékezett: 5,8 millió forintért vásárolt telke nem 1266, hanem 3166 négyzetméteres.

http://tinyurl.com/oscqwx2

Orbán ajánlata

Aki a kisebb rosszra szavaz, az is a rosszra szavaz – ezt nyilatkozta a minap Sólyom László. A volt államfő láthatóan pontosan érzi, hogy a köztársasági elnök (a megbízatása után is) minden magyaré, dicséretes, hogy ennél mélyebben nem merítkezik meg a kampányban – még akkor is, ha azt, amit állít, a katolikus erkölcstan sem feltétlenül gondolja így. De a jogász akadémikus álláspontja védhető, ha feltételezzük, hogy létezik olyan választás – és Sólyom szerint létezik –, amelyik jobb a „kisebb rossznál”.

http://tinyurl.com/pl75oy9

Felsült a Gazprom

Az orosz gázmonopólium a harmadikról az 57. helyre zuhant a világ legértékesebb vállalatainak listáján.

http://tinyurl.com/nbkt3cq

Hoppál Péter és „csak" a lényeg – VIDEÓ

Elmentünk egy Fidesz sajtótájékoztatóra, hogy legalább a szóvivőtől tudjunk kérdezni. A hangzatos frázisokon túl, csak a lényegre voltunk kíváncsiak. "Nem is kommentálták" a kérdéseinket!

http://tinyurl.com/ph243mj

A reformkor és Gandhi az oka a JESZ trükkös plakátjainak

Kossuth és Széchenyi, valamint Gandhi az oka annak, hogy a JESZ plakátjain vannak olyan arcok is, akik teljesen más pártban politizálnak.

http://tinyurl.com/nl3rwpp

Rogán vidéki ingatlanjait sem vallotta be

Nem csitul a botrány az V. kerületi polgármester körül: szakonyfalui és balatonlellei ingatlanokban is van tulajdonrésze, de ezeket sem tüntette fel pontosan a bevallásában vagyonbevallásában.

http://tinyurl.com/oh8rrto

„Inkább f….al szavaznék” – választási sláger született

Pajor Tamás pedig a Vona-fóbiáról énekel Bob Marley-t idézve.

A Kozmosz zenekarWeblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 77
Heti: 179
Havi: 2 756
Össz.: 367 919

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek innen-onnan Friss!
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »