Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész!

Mottó: "Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik. Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."

"Nincs kegyetlenebb zsarnokság, mint az, amelyik a törvények nevében, a jog színeiben cselekszik.
Amely éppen azokkal az eszközökkel végez áldozataival, amelyek megmentésüket kellene, szolgálják."(Montesquieu
)

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom.
Amikor a kormány fél az emberektől, az demokrácia." (Thomas Jefferson)

2014.03.31. A SZERKESZTŐ HATÁROZATLAN IDEJŰ SZABADSÁGOT VESZ KI!

Mozaiktapizás a mozgólépcsőről - Régóta várt élménytúra

Több mint negyvenévi tervezés, két évtizednyi vita és nyolc év építkezés után pénteken megnyitott a 4-es metró. - A végül 452 milliárd forint költséggel megépült 10 megállós vonal a Keleti pályaudvar és a Kelenföldi vasútállomás között közlekedik. - A városlakók körében szinte turisztikai céllá vált a napokban az új metró, de félő, hogy a későbbiekben jelentősen elmarad az utasszám a várttól.

http://tinyurl.com/kz3nt5q

Utolsó pillanatban jött az embertelen döntés híre

Az utolsó pillanatban értesítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a középsúlyos értelmi fogyatékosokat oktató intézményeket arról, hogy szeptembertől ezekben az iskolákban megszűnik a 9. és a 10. osztály.

Mivel a 8. osztály után szakképzést biztosító intézmények februárban már gyakorlatilag megteltek, több iskolában – a szülőkkel egyeztetve – „megbuktatnak” minden diákot annak érdekében, hogy ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe.

http://tinyurl.com/mxq9kjs

Hétszázezerbe kerül a sporteszköz, és konkrétan ijesztő

Akár három lábujjat is elveszthettem volna, ha nincs rajtam a spanyol inkvizíciós eszköznek látszó fémcsizma. - Így viszont legalább kiderült, hogy a favágás rendkívül élvezetes (bár fárasztó) sport. - Magyarországon alig húsz versenyző van, mégis a világ élvonalába tartozunk. - 12 ezer forint egy öl fa, amiből István 50-60-at is felaprít egy szezonban.

http://tinyurl.com/lan4y9oű

Jogászszemmel: Aljas módszerek

„Könyörgöm, akasszuk fel” – ezt visítja egy szeplős kis csibész a Valahol Európában című filmben, de persze az akasztás elmarad.

http://tinyurl.com/jw7n722

Vicces, de mit jelent? Marabu-rajz a tanórán

Bizonyos korszakok, például a diktatúrák, kifejezetten alkalmasak arra, hogy a humor eszközeit használva ismerjék meg a diákok, ezt vallja F. Tóth Zoltán történelemtanár.

http://tinyurl.com/kxxbczv

Pár szókimondó humorista maradt - Nagy Bandó, Farkasházy a politikai humorról

Nagy Bandó András humoristát, Farkasházy Tivadar humoristát, Podmaniczky Szilárd írót kérdeztük a politikai humorról. Mikszáthnak és Platónnak is megvan a véleménye.

http://tinyurl.com/n2xo326

A T. Ház mosolya, vigyora

Olykor az irónia és szellemesség is befért a parlamenti ülésterembe.A paraszt bácsi igyekszik a Parlamentbe. Biciklijét a falnak támasztja.
Mire az őrök:
– Bácsikám, hát nem gondolja komolyan, hogy csak úgy letámasztja ide a biciklijét? Hát ide politikusok járnak!

http://tinyurl.com/moxpev8

Fókuszban: csak röhögünk a másikon, vagy van magyar politikai humor?

Viccnek kicsit durva! - című összeálításunkban Nagy Bandó Andrást, Farkasházy Tivadart, Podmaniczky Szilárdot kérdeztük, Mogács-interjút közlünk. - Mogács Dániel szerint kéne már egy jó király. - Az a hatalom veszélyes, amelyik nem tud nevetni önmagán. - A közösségi média mémjei kiváltják a karikatúrákat.

http://tinyurl.com/mvrvfr3

Máshogy fáj: Borotva és tű

Mindenkit Bélának neveznek a tanácselnök úr után a faluban. Mindenki mindenki Bélája, együtt él a megannyi Béla nagy egyetértésben. Ám egy nap a dacos Rozi megszüli az első nem Bélát, és szakítva a jó szokással, Józsinak kereszteli egy szem fiát.

http://tinyurl.com/k3qf3yo

Fórum a sarkon: senki nem tudja überelni Lázár Jánost

Kétség nem férhet hozzá, hogy Lázár János utcai fóruma a műfaj legkiválóbbjai közé tartozik. Övé a hét lakosági fóruma kitüntető cím. Odaítéltük még a hét hasonlatának, színre lépésének, levelének, átadásának, megleptésének(?) járó címet. A hét száma pedig elborzasztó.

http://tinyurl.com/mp4xpxg

Avar János: Obama adagol

Átjött Európába, hogy NATO-csúcs hátterével tudassa Putyinnal: ne tovább, s megerősítse Amerika szövetségesi elkötelezettségét (magyarán atomgaranciáját) az atlanti szervezet leginkább orosz nyomásnak kitett új tagjai iránt.

http://tinyurl.com/k5ua5z4

Heti abszurd: Ez a miénk

„Mindig is a miénk volt, a magyar állam sose mondott le róla. Ez a miénk” – igazította gyorsan helyre Orbán Viktor kedvenc műsorvezetőnket, Obersovszky Pétert, amikor az botor módon a Seuso-kincsek (egy részének) visszavásárlásáról kérdezte.

http://tinyurl.com/lfa3y82

Ezért vajon kinek a haját üvöltötték le a Simicska-cégnél?

Gyorsan észbe kaptak a hirdetőoszlopok gondozói, de nem elég gyorsan. Rogán fotója alatt egy ideig az „50 milliót kaptam reklámszatyorban” kiírás virított... - Vasárnapi összeállításunkban az elmúlt hét párosítása melllett figyelmébe ajánljuk a hét számát - mondatát - véletlen egybeesését - és a hét ingatlanját is.

http://tinyurl.com/mapgowr

Gál J. Zoltán: Koronatanúk

Van önnek bissau-guineai útlevele? Nincs? Biztos ebben? Mégis, honnan tudhatná, hogy az ön fényképével díszített hamis közirat nem hevert ott abban a titokzatos páncélszekrényben? Ha éppen úgy kívánja a fentebb érdek, ön is, mint bárki ebben az országban, érintettje lehet bármilyen botránynak, vádolhatják, belekeverhetik, viríthat a képe címlapokon, legfeljebb néhány év múlva, amikor a stigma már belesült a bőrbe, esetleg tisztázhatja magát a bíróság előtt.

http://tinyurl.com/my6s4vx

Faragó József: Íme, a tükör

Köszönő viszonyban sincs a tényekkel a kormányzati propaganda. Bár Orbán egyik székről a másik emelvényre dobbantva tartja a faluházátadókat és pelenkagyár-avatókat, a beruházási ráta mégis alacsonyabb, mint a rendszerváltás óta bármikor. Márpedig a jövőnk és a gazdasági felzárkózásunk a befektetéseken múlik.

http://tinyurl.com/k6g9dhb

Magyar voksolók a határon túlról

A külhoniak regisztrációja tegnap délután lezárult, lapzártánkig több mint 225 539-en jelezték levélben vagy e-mailben voksolási szándékukat az április 6-i magyar választáson, s a Nemzeti Választási Iroda már 188 706 kérelmet jóvá is hagyott.

http://tinyurl.com/lqfp84p

Jávori Fegya: Zenével politizálok

Kossuth-díj nélkül sem egyszerű időpontot egyeztetni vele. Vagy épp fellép, vagy fellépésre siet. Persze, ha az embernek szerencséje van, az Újlipótvárosban előbb-utóbb beleakad. Ezért nem is volt kérdés, hogy hol ülünk le arra a bizonyos kávéra. Csak egy perc türelmet kér, mert válaszolnia kell néhány gratuláló SMS-re – „Komoróczy Gézának írok, megértheted, hogy ez nem várhat”. Aztán még egy bocsánatkérés – „már ittam kávét, legyen inkább egy narancslé” – és belevágunk.

http://tinyurl.com/myf8b9q

Új magyar város születik

Ki sem kell tenni a lábunkat Londonból, hogy otthon érezzük magunkat – nem csupán az egyre gyakrabban elcsípett magyar szavak, hanem az is hozzájárulhat az illúzióhoz, hogy már jóformán minden szolgáltatás magyaroktól is elérhető.

http://tinyurl.com/mtrkxtt

Heti abszurd: Sikerre éhesen

„Már csak a siker hiányzik” – osztotta meg álmait és vágyait Kubatov Gábor a minap a Facebookon rajongóival. Ha hiszünk a Fidesz pártigazgatójának, akkor meg kell barátkoznunk a ténnyel, miszerint amúgy szinte minden rendben van.

http://tinyurl.com/m4x88sm

Avar János: Putyin leckéztetése

Negyed századdal a hidegháború befejeződése után megint annak klasszikus logikája vezérli a „krími csata” nagyhatalmi szereplőit.

http://tinyurl.com/kz2mvwv

Sz. Bíró Zoltán: Rossz példák

A Krím félsziget jogsértő orosz annektálása kapcsán Moszkvában manapság előszeretettel hivatkoznak Washington éveken át követett erőszakos, egyoldalú és jogon átlépő külpolitikai gyakorlatára.

http://tinyurl.com/m9kumky

Mit ér a Krím Európának?

Szép, új világrend. - Gyenge EU-s szankciók Putyinnal szemben.

http://tinyurl.com/lntlrw3

Géprablás holt térben?

A hozzátartozók kimerülve várják az újabb híreket az eltűnt maláj gépről, amelyet immár harmadik hete keresnek 26 ország bevonásával. „Ebbe nem tudunk beletörődni” – mondta sírva a BBC-nek egy pekingi férfi.

http://tinyurl.com/mn8p2ln

Párizs vezetőt választ

Ma tartják a francia fővárosban és környékén a helyhatósági választás első fordulóját.

http://tinyurl.com/mabj6l3

Máshogy fáj: Csere

Margarita egy szót sem szólt hozzám. Mit mondhatott volna? Nem beszéltük egymás nyelvét.

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/mashogy_faj_csere

Vágvölgyi B. András: Hetedhét választás

Ahogy a beépített választási csalásról olvasok/hallok, eszembe jutott az ember, aki ma is a Külügyminisztériumban dolgozik.

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/vagvolgyi_b._andras_hetedhet_valasztas

Hegyi Iván: Lehúzóágazat

Azt mondta José Gomes, a Videoton labdarúgócsapatának edzője a múlt héten, hogy kíváncsi volna Csányi Sándor MLSZ-elnök, valamint Pintér Attila szövetségi kapitány véleményére a Győr ellen Székesfehérváron elveszített találkozó játékvezetéséről. A meccset ifjabb Vad István dirigálta. Úgy, ahogyan. Nem különösebben jól.

http://www.vasarnapihirek.hu/sport/hegyi_ivan_lehuzoagazat

Így kell milliárdokat nyerni a lottón - Orbán tudja a titkot

„Ha nem veszünk lottószelvényt, nem fogunk nyerni” - mondta talányosan Orbán egy gyáravatáson. Egy mázlista szombaton elvitte az ötös lottón halmozódott több mint hárommilliárd forintot ( a nyerő számok: 5, 10, 54, 59, 80). A többiek, bár szintén vettek szelvényt, nem lettek telitalálatos milliárdosok. Ez ilyen játék. Összeállításunk az elmúlt hétről: a hét viselete - a hét átadása - a hét száma - a hét könyve - a hét mondata.

http://tinyurl.com/k94t2xs

Máshogy fáj: Üresen maradt talapzatok

Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszanak.

http://tinyurl.com/n8g9hwj

Heti abszurd: Matolcsy kalandjai? Zuschlag saga? Inkább a friss levegő

Irodalomban gazdag hét áll mögöttünk. Végre bemutatták a Matolcsy György fifikás praktikáiról szóló Sakk és Póker című kötetet (szerzője Wiedermann Helga, a jegybankelnök volt kabinetfőnöke).

http://tinyurl.com/lk3cs62

Eltérített teóriák

Most már biztosnak látszik: eltérítették az egy hete eltűnt maláj gépet. - Nem a Dél-kínai-tengerben, hanem az Indiai-óceán környékén kell keresni a repülőt és utasait. - Egyre szaporodnak az összeesküvés-elméletek, és még az is lehet, egyik igaznak bizonyul.

http://tinyurl.com/lynkawh

Cserna-Szabó András: Utolsó szivar az Arany Majomnál

Mikor megérkezett a tavasz, a nyugdíjas, özvegy katona nem tudott tovább otthon ülni, unatkozott.

http://tinyurl.com/kgxevvc

Fico, Kiska: papírforma - de meglepően erős a második

Tegnap elkezdődött Szlovákiában az ország történetének negyedik közvetlen elnökválasztása.

http://tinyurl.com/ksrwaat

Kelet-Ukrajna felé indulhatnak az oroszok

Menni vagy maradni? Erről dönt ma a krími szavazó.

http://tinyurl.com/mkwlv9l

Avar János: Harapós unió?

Az ukrajnai válság teheti lehetetlenné a további pávatáncot.

http://tinyurl.com/kxe9sd8

Mélyre szalad

Trafik, vágta, közlekedési hatóság – mi a közös bennük? Mind lehet nemzeti. A kormány átnevezési buzgalma nyomán alig maradt közintézmény, amely elől hiányozna ez a jelző. De mit jelent a nemzet fogalma és hová vezet a többféle értelmezése? A kérdést kutató Borbándi János pszichológussal beszélgettünk.

http://tinyurl.com/m4dq86d

Jelszó a következő szobordöntésig: Talpra, szobor!

Nem könnyű a szoborsors Magyarországon: amit az egyik rezsim eltüntet, a másik visszahelyezi. - A Kossuth térre szánt szoborcsoportból a tegnapi átadásra csak maga Kossuth készült el, a többieket bizonyos G-Rex készíti: emberi kéz csak a szomorúságot faragja arcukra. - Tisza István kardpárbajban is összevagdosta Károlyi Mihályt, most szoborformában is legyőzi. - De ki kényszerítette lóhátra szegény Andrássy grófot?

http://tinyurl.com/l53fc8s

Gál J. Zoltán: Barátok közt

Emlékeznek még a március 15-én kissé céltalanul bolyongó, viszont komolyan vacogó lengyel békemenetesekre?

http://tinyurl.com/l9q6z75

Grecsó Krisztián: Egy mondat

Eltékozolt nyugalmadért,
e fojtogató lázálomért
vacogtál, hazám, mindig
minden ízben.

http://tinyurl.com/m84nxfk

Orbán március 15-i újítása: a rezsiünnep

Még a rezsicsökkentést is sikerült összehozni az 1848-as forradalommal a miniszterelnöki beszédben. A Jobbik ellen tiltakozókat nem engedték az állami főméltóságok közelébe. A paksi paktum ellen tiltakozókat viszont leköpdösték.

http://tinyurl.com/mwj58y5

A 2006-os tagló után újabb vitára hívták Orbánt

Három héttel a választás előtt megérkezett végre a kihívás: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölti vitára invitálta Orbán Viktort.

http://tinyurl.com/mb8bdqy

Narancs riasztás

Sárga halászkabátban szomorú kismacska harangozta a legnagyobb közösségi oldalon, hogy a kormányváltás kormányváltó nagygyűlését elfújta a szél. Így a szónokok a Szabad sajtó útja helyett a Klubrádió stúdiójában gyűltek össze, hogy március 15-e apropóján üzenjenek.

http://tinyurl.com/lalzwly

Új korszak kezdődött

Mire olvasóink többsége kezébe veszi a lapot, már eldőlt, hogy ki nyerte Ausztráliában a Forma–1 idénynyitó nagydíját, amely a jelentős szabálymódosítások és a turbómotorok bevezetésével egyben új korszak kezdetét is jelenti a száguldó cirkusz világában. A turbómotoros autók sikeresnek éppen nem mondható tesztsorozata után az esélylatolgatások többnyire arról szóltak, vajon hányan érkeznek célba Melbourne-ben.

http://tinyurl.com/lz7qdjk

Heti Abszurd: Lófő

Kósa Lajos helyében azért egy kicsit megijedtünk volna a hét elején.

Végre az egész Fidesz elkezdte ugyanis (Orbán Viktor után szabadon) rendeltetésszerűen használni a Facebookot, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter viszont kicsit túlpörgette a dolgot, amikor kiposztolta a Heti Válasz címlapján mosolygó Kósát, mellette egy behajoló lófejjel. Valószínűleg ő is érezhette utólag, hogy a képben könnyű kódolt üzeneteket felfedezni, így sajnos hamar lekerült az oldaláról. Reméljük, Kósa Lajos sem levágott lófejekkel álmodik mostanság, bár igaz, ami igaz, a hét további részében nem nagyon szólalt meg…

http://tinyurl.com/pdteb6q

Vigyázat, csalók! Kamupártok és kamuzó pártok listái

Az még csak hagyján, hogy alig fog beleférni a borítékba a sok jelölttől zsúfolt szavazólap, de még az sem biztos, hogy a voksolásra betérő polgárok egyáltalán felismerik majd a pártokat, amelyek közül választhatnak április 6-án.

http://tinyurl.com/odrbfld

Máshogy Fáj: Kérdező. Biztos?

A legfrissebb Tárki-felmérés: a magyar szavazókorúak 38%-a támogatja a kormánypártokat.

2 millió 820 ezer ember elégedett. Nagy kincs ez a bizonytalan világban.

http://tinyurl.com/o79dzrq

Csapdák közt az urnáig

Hány százalékot szerez majd a négy hét múlva esedékes választáson a figyelmetlen ellenzéki szavazók voksaira is hajtó Összefogás Párt és az Együtt 2014? A nyilvánvaló hiányosságok és jogi aggályok mellett a szabad, a demokratikus és a tisztességes jelzők közül melyik nem állja meg a helyét a közelgő voksolással kapcsolatban? Mi az igazság a sokat emlegetett bizonytalanok terén, és sorsdöntő tényező lehet-e április 6-án a félelem? Az előttünk álló egy hónap talán legfontosabb kérdéseiről Tóka Gáborral, a Közép-európai Egyetem (CEU) politikatudományi tanszékének professzorával, a választási rendszerek és a választói magatartás egyik legelismertebb hazai szakértőjével beszélgettünk.

http://tinyurl.com/pk4x8ob

Gál J. Zoltán: Kamu

Évforduló van, lehetne ünnep is, ha érdekelne ez még bárkit itt. Huszonöt éve pont, hogy az akkori Országgyűlés tárgyalni kezdte annak az alkotmánynak az alapelveit, amely megteremtette a többpártrendszer, a szabad választások, elfeledett szóval: a pluralizmus feltételeit Magyarországon. Na, akkor üljük meg az ünnepet, kellő emelkedettséggel, ahogy illik, nézzük, hova jutottunk huszonöt év alatt választások és többpártrendszer, no meg a pluralizmus dolgában.

http://tinyurl.com/op3dzds

Avar János: Cár vagy ajatollah?

Ma már szinte közhelyszámba megy a világsajtóban az orosz elnököt Vlagyimir cárnak nevezni, ahogyan a hatalmat hozzá hasonlóan összpontosító és a demokratikus kereteket Patyomkin-faluként felfogókat putyinizmussal megbélyegez

http://tinyurl.com/pvx88os

Ukrajnában pattanásig feszült helyzet

Új hidegháború felé tarthat a világ: az orosz hírügynökségek szombaton idézték a moszkvai védelmi minisztérium névtelenül nyilatkozó tisztviselőjét, aki azzal fenyegetőzött, hogy válaszul az amerikai és NATO-szankciókra, Ukrajna és a Krím ügyében Oroszország felmondhatja a stratégiai fegyverarzenál kölcsönös helyszíni ellenőrzéséről érvényes egyezségeket.

http://tinyurl.com/ngbrvrl

Lírai gasztropornó

A címben foglalt módon jellemzi hamarosan az olvasók által is kézbe vehető, „megízlelhető” kötetének műfaját Bíró Zsófia. A boldog hentes felesége megírásához, bármennyire is irodalmi fikció, nem elenyésző ihletett jelentett a konyhafőnök férj szenvedélye, a fazekak között föltűnő rejtői figurák humora, iróniája – amiből a feleségnek is jócskán kijutott.

http://tinyurl.com/o7gyuxe

Bejön az Oscar-matek?

Csupán matematika lenne, kik nyerik ma este az Oscarokat? Los Angeles-i idő szerint este 7-től (nálunk hajnali 2-től) drukkolhatunk a 86. Oscar-gálán, ám egy Las Vegas-i bukméker szerint ezzel csak illúziókba ringatjuk magunkat, mivel pontosan jelezhető, ki nyer. Idén a talkshow-sztár Ellen DeGeneres műsorvezetővel találkozhatunk, a díjátadók között pedig Angelina Jolie-val, Brad Pitt-tel, Harrison Forddal, John Travoltával, melyen megemlékeznek az elhunyt Phillip Seymour Hoffmanról is.

http://tinyurl.com/q3crul5

Nem tolja le a gatyáját!

1956-ban a nézők Bill Haley Rock Around The Clock dalától fölbuzdulva szálkásították egy mozi berendezését – így kezdődött a forradalom. A rock and rollé! Aminek nagyon is élő a történelme.

http://tinyurl.com/o2fnjgp

Hegyi Iván: Negatív minta

Szakítani az örökös pesszimizmussal, méghozzá egy-kettőre!Messzemenően helyesnek tartom, hogy már megint megkapták azok, akik nem tudnak örülni semminek, így a magyar–finn barátságos találkozón sem láttak pozitívumot. Bizony szomorú tapasztalni e fel-felbukkanó destruktivitást a diadalok hazájában. Jó, hát nyerni nem sikerült. Még a döntetlen is ábránd maradt. De csak az utolsó negyedórában fordított 1-0-ról 1-2-re az ellenfél, azaz a mérkőzés öthatodában honfitársainknál volt az előny. Értékelni kellene ezt, barátaim, mert nem kis bravúr a vezetés megszerzése és hosszas megtartása efféle „játékkal”!

http://tinyurl.com/p76wd72

Máshogy Fáj: Kérdező. Biztos?

A legfrissebb Tárki-felmérés: a magyar szavazókorúak 38%-a támogatja a kormánypártokat.

http://tinyurl.com/o79dzrq

Aczél Endre: A második krími háború

Másfél évszázaddal ezelőtt Oroszország hároméves háborút vívott a brit–francia–török koalícióval a Krím-félszigetért.

http://tinyurl.com/nr88csz

Parti Nagy Lajos: Véres csilivili

Ukrajna halott és sebesült tüntetői alig kaptak nagyobb nyilvánosságot a világmédiában, mint az ukrán elnök és Psonka főügyész féltve őrzött magánterei.

http://tinyurl.com/py7f7cp

Avar János: Nemzeti hazárdjáték

Van egy olyan érzésem, hogy a magyar közéletben – és főként a kormányzatban – még nem tudatosult, hogy Orbán milyen kockázatos hazárdjátékot kezdett az oroszokkal kötött „évszázad üzletével”.

http://tinyurl.com/qefzop2

Sz. Bíró Zoltán: Egy válság anatómiája 2.

Mi történik Ukrajnában?A múlt héten még arról írtam, hogy az új, épp berendezkedő kijevi hatalomnak önmérsékletet kellene tanúsítania. Tevékenységének a közhatalom minél gyorsabb helyreállítására és a vele nem szimpatizáló, sőt kifejezetten aggodalmat érző csoportok megbékítésére, lojalitásuk elnyerésére kellene irányulnia. Ezzel szemben épp a fordítottját tették, amikor egyik első döntésükkel eltörölték azt a 2010 nyarán elfogadott nyelvtörvényt, amely – elvileg – viszonylag széles körű lehetőséget biztosított a nemzetiségiek nyelvhasználatára.

http://tinyurl.com/oy9hl8c

Gál J. Zoltán: Szerkesztők

Ha kampány, akkor Őszöd. Nyolc éve lehet leírni ezt a mondatot, ki tudja, hányszor még.

http://tinyurl.com/popkhdx

Roma szavazók: számukra nincs üzenet

Van az országban közel 300 ezer szavazópolgár, akiről lényegében megfeledkeznek a nagy pártok. Őket nem célozza meg semmilyen kampány, nem fogalmaznak meg számukra üzeneteket, politika alatti rétegként tekintenek rájuk. Pedig szoros versenyben akár el is dönthetnék a választási küzdelmet. Vidékiek, városiak, férfiak, nők, jobb- és baloldali érzelműek – romák.

http://tinyurl.com/p5otbyt

Markó Béla: Egyoldalú politikai intézkedésekkel nem lehet sorskérdéseket megoldani

Eldönthetik-e a magyarországi választást a kettős állampolgárok szavazatai? Csak néhány mandátum sorsa múlik a szavazatukon, de a magyar kampány, a hazai politikai szembenállás exportálása sok kárt okozhat hosszabb távon a határon túli magyarok körében. – Nem helyes, ha egy ország vezetéséről olyan emberek döntenek, akik aztán nem viselik annak következményeit. Ez hiba – mondta lapunknak Markó Béla,

http://tinyurl.com/nrhwbht

Kiszámoltuk: milliárdokba kerül a bőséges pártkínálat

4,2 milliárd forint – és még nincs vége! Lapunk számításai szerint a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtő-ívek hétfő délutáni leadási határideje előtt két nappal ennyi állami támogatásra már jogosultak voltak az április 6-i választáson induló pártok.

http://tinyurl.com/q7hzju7

Heti Abszurd: Az Úr keze

Hogy elindul-e a 4-es metró még a választások előtt?„Isten és a Siemens kezében vagyunk” – próbálta diplomatikusan megfogalmazni a választ a héten a főpolgármester. Gratulálhatunk Tarlós Istvánnak, olyan formulát talált ugyanis, amellyel tulajdonképpen bármit meg lehet magyarázni. Hagyjuk ki a játékból a Siemenst, úgyis csak a technika ördögét vetítené elénk, Isten keze viszont jól jöhet bármikor. Persze nem mindegy, melyik kezéről van éppen szó.

http://tinyurl.com/phkyxvu

Papírhegyek alá temetve

Rengeteg tanár energiáit e hetekben nem elsősorban a diákok foglalják le, az életpályamodellben való előrelépésük érdekében online portfóliót kell összeállítaniuk, hogy magasabb kategóriába kerülhessenek.

http://tinyurl.com/q3q3jrk

Államosított tudás

Titokzatos vegykonyhában készülnek a jövő magyar tankönyvei: a készítők és a hozzávalók ismeretlenek, csak annyit tudunk biztosan, hogy az előállításra szánt idő aggasztóan rövid. A recept hivatalos neve: TÁMOP 3.1.2-B/13, a köznyelv államosított tankönyvkiadásként emlegeti. Kóstoltatás nem lesz, tetszik, nem tetszik: tanár, diák, szülő azt eszi, amit szeptemberben elé raknak.

http://tinyurl.com/obrk7y2

Bejön az Oscar-matek?

Csupán matematika lenne, kik nyerik ma este az Oscarokat? Los Angeles-i idő szerint este 7-től (nálunk hajnali 2-től) drukkolhatunk a 86. Oscar-gálán, ám egy Las Vegas-i bukméker szerint ezzel csak illúziókba ringatjuk magunkat, mivel pontosan jelezhető, ki nyer. Idén a talkshow-sztár Ellen DeGeneres műsorvezetővel találkozhatunk, a díjátadók között pedig Angelina Jolie-val, Brad Pitt-tel, Harrison Forddal, John Travoltával, melyen megemlékeznek az elhunyt Phillip Seymour Hoffmanról is.

http://tinyurl.com/q3crul5

Gyurcsány Ferenc: Bűncselekmény a titkosszolgálat bevetése a kampányban

Ha kampány, akkor Őszöd. Gyurcsány Ferenc emlékezetes, a 2006-os zavargásokhoz, végső soron a miniszterelnök lemondásához vezető, és a Fidesz kétharmados többségéhez nagymértékben hozzájáruló beszéd négy év után újra kampánytéma lett.

http://tinyurl.com/p8w7v6v

Heti Abszurd: A hely, ahol élünk

Hálás köszönettel tartozunk Orbán Viktornak.„Magyarország tényleg az abszurd világok egyike” – mondta a minap a Kossuth Rádióban, amivel egyrészt sikerült végre létjogosultságot adnia hétről hétre futó rovatunknak, másrészt kivételesen olyat mondott, amibe nem tudunk (és nem is akarunk) belekötni.

http://tinyurl.com/q3p4nfc

Hülyének nézett választók: beárazott választási ígéretek

2012 decembere. Fideszes politikusok először használják a „rezsicsökkentés” szót. Azóta, ha hinni lehet a felméréseknek, bizonytalanok százezrei pártolnak át vagy vissza a kormánypárthoz, megágyazva az újabb választási sikernek. 2012 decembere. Egy holland politikus ejti ki ugyanezt a kifejezést. Még aznap lemondásra kényszerül, mára pedig legfeljebb elrettentő példaként marad fenn a neve.

http://tinyurl.com/q6ft9ov

Gál J. Zoltán: Vagy-vagy

Magyarország elveszítette a függetlenségét. Túlzó állítás lenne? Ha egy országnak olyan kormánya van, amelyik egy másik ország kormányának reakciójától tartva nem mer, nem tud, nem akar véleményt nyilváWeblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 77
Heti: 146
Havi: 2 723
Össz.: 367 886

Látogatottság növelés
Oldal: Vasárnapi hírek
Olvass! Hírek, Irodalom - Gyönyörködj: virágképek! Légy naprakész! - © 2008 - 2021 - olvass-nezz-lass.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »